Medina splittrades efter mordhoten
– nu gör de comeback: "Började gråta"

26 feb, 2022, 00:00 
https://image.svenskdam.se/larsa2.jpg.jpg?imageId=7273048&x=28.571428571429&y=9.3632958801498&cropw=60.606060606061&croph=52.238805970149&width=1318&height=1318
Lars Johansson
Medina är tillbaka, efter splittring och mordhot. Nu tävlar de med "In i dimman".

Medina mordhotades inför ett framträdande och tvingades ställa in.
Sedan splittrades duon och det tog fyra år att hitta tillbaka till varandra.
– Vi började gråta båda två, har Sami Rekik berättat för Aftonbladet.

Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 4!
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 4!

Albumet ”Haffla Avenyn”, hitsen ”Miss Decibel”, ”Där palmerna bor” och ”Se på mig nu”.

Medinas karriär, bildades 2002, sträcker sig i och med Melodifestivalen-medverkan över två decennier.

Men annat var det för fyra år sedan. Sami Rekik, 40, och Ali Jammali, 38, valde då att upplösa den framgångsrika hiphopduon.

Friktionen mellan dem hade blivit för stor.

– Vi har haft ett fyra år långt uppehåll. Det blev för intensivt mellan mig och Ali under 13-14 år av turnerande. Vi tog en paus och det var inte meningen att den skulle bli så lång. Sedan växte vi ifrån varandra under en tid, men vi var aldrig ovänner. Nu, efter fyra år, tänkte vi ”vad håller vi på med”, vi borde sätta oss ner och prata igen. Så i går var första dagen på fyra år som vi träffades, har Sami Rekik berättat för Aftonbladet i samband med att den forna duon träffades igen.

Annons

Medina började gråta vid återföreningen

Recept.se Nyhetsbrev

Mötet blev känslosamt.

– Vi började gråta båda två. Det kändes som att tiden stannade för fyra år sedan och nu började tiden att ticka vidare. Vi hör ihop på något sätt. Hur kunde vi låta det bli så här. Men ibland är bara livet så, vi kunde inte förklara själva varför det tog så lång tid eller varför det blir som det blev. Men allting har en mening, fortsatte Sami Rekik till Aftonbladet.

Men raka vägen till Melodifestivalen bar det inte.

Ifjol gjorde istället Sami Rekik debut i tävlingen med Wahl och låten ”90-talet”. De blev utslagna direkt, men låten blev en hit på streamingtjänster och på radio.

Efter den medverkan fick även Ali Jammali blodad tand och nu ställer de båda komponenterna i Medina upp med "In i dimman". Även en turné kan vara på gång.

Medina har hittat tillbaka till varandra.

– För att avsluta det på ett fint sätt, om det här skulle vara början på ett slut igen. Min mamma gick bort under vår sista turné och jag fick barn, det blev så hektiskt och man kunde inte fokusera på att Medina skulle få ett drömavslut efter så många år, med någon typ av avskedsfest för alla fans som supportat oss eller så, har Sami Rekik sagt till Aftonbladet.

Annons

Duon har förutom splittringen långt ifrån haft en enkel karriärresa.

Medina mordhotades och ställde in spelning

Inför en konsert i Umeå 2007 mordhotades Medinas medlemmar.

Enligt Sami Rekiks uppgifter, var det drogade och fulla killar som ställde till det.

Gänget hoppade omkring och skvättade öl på folk. När artisten sa åt dem att ta det lugnt, blev han själv angripen.

– De drog upp knivar och frågade ”vem fan tror du att du är?”. Från början var det bara tre killar som jag slog ner, men plötsligt var de åtta. De hade yxor och vinöppnare. Någon hade en sax. Vi försökte ta oss därifrån så gott det gick, har Sami Rekiks berättat för Expressen.

Någon ringde två år senare upp och hotade dem till livet inför deras återkomst till Björkarnas stad. Efter samråd med arrangören hoppade Medina av spelningen.

– Vi ville ha vakter som följde med oss, eller flygbiljetter så vi kunde ta med oss några killar upp. Vi hade kommit om vi fått ta med åtta killar, men ekonomin fanns inte. Det är synd att de här idioterna ska förstöra för fansen som ville se oss, sa Sami Daniel Rekik vidare till Expressen.

Annons
Annons