Megabråket! SVT:s Anna Hedenmo förtvivlad efter grova attacken från Magda Gad: ”Fullkomlig osanning”

Megabråket! SVT:s Anna Hedenmo förtvivlad efter grova attacken från Magda Gad: ”Fullkomlig osanning”

Magda Gad riktar allvarliga anklagelser mot SVT-journalisten Anna Hedenmo.

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Anna Hedenmo är en av SVT:s mest rutinerade journalister och nyhetsankare som har många års erfarenhet av att granska ställa politiker mot väggen. I programmet Min sanning går hon ner på djupet i intervjuer med makthavare och andra kända svenskar.

Under söndagen sänds en intervju med Magda Gad, men några timmar innan sändningen publicerar intervjupersonen själv en rad inlägg på Twitter, där hon anklagar Anna Hedenmo för att inte ha låtit henne berätta sin historia. Dessutom ska Anna Hedenmo ha frågat om Magda Gads sexuella läggning, enligt henne själv.

Anna Hedenmo frågade mig också hur jag definierar mig sexuellt. Som tur var har någon klokare människa på @svt klippt bort den frågan.” skriver Magda i sitt inlägg.

I en intervju med Aftonbladet bemöter Anna Hedenmo anklagelserna, som hon menar är helt tagna ur luften.

– Hon sprider en helt falsk uppgift, det är fullkomlig osanning, när hon säger att jag frågade henne om hur hon definierar sig sexuellt. Det har jag absolut inte gjort. Varken i redigerat eller oredigerat skick. Den frågan existerade inte i den här intervjun, säger hon till Aftonbladet.

Magda Gad är en prisbelönt journalist och krigskorrespondent som jobbar för Expressen.

Karin Törnblom/TT

Magda Gad kritiserade även Anna Hedenmo för att hon frågade henne om barn.

”En fråga som fick mig att känna att jag satt i något dammigt gammalt rum på 1980-talet. Att en programledare på @svt inte har hängt med i utvecklingen och synen på könsroller år 2021 är förvånande.” skriver Magda Gad på Twitter.

Anna Hedenmo säger i sin intervju med Aftonbladet att det handlar om ett sammanhang där de pratade om en person som Magda Gad blev som en föräldragestalt åt. Hon har överlag svårt att se varför Magda Gad skulle vara så kritisk.

– Jag tycker att det blev en jättebra intervju. Jag förstår inte hur hon kan vara så missnöjd. Jag tror som sagt att det handlar om att hon inte är van vid att bli intervjuad. Hon har berättat mycket om sitt yrkesliv, men har inte fått avancerade frågor. Nu mötte hon en journalist som också ville vrida och vända på saker och ting.