Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melania kan bli USA:s första dam: Jackie Kennedy hade en fantastisk stil

24 apr, 2016, 16:00 
AvJohanna Lejon
Möt Melania Trump, kvinnan som kan bli USA:s First Lady.
Annons
Melania1

I september 1998, under modeveckan i New York, möttes Melania Knauss och Donald Trump för första gången. Hon var 28 år. Han 52. De blev ett par.

– Jag förälskade mig i hans charm, energi och intelligens, berättar Melania i dag.

Melania och Donald höll förhållandet hemligt i ungefär ett år, därefter nådde deras romans pressen. Donald själv valde att kommentera relationen såhär:

– Vi har aldrig haft en argumentation med varandra. Glöm ordet “bråk”… Vi är väldigt kompatibla. Vi kommer överens.

Bröllopet stod i januari 2005. Bethesda-by-the-Sea Episcopal Church i Florida var smyckad med vita rosor och en strålande vacker Melania viskade ett tårfyllt “ja” till Donald, som aldrig sett lyckligare ut i sitt liv.

Annons

– Allt var så romantiskt, så vackert. Melania såg ut som en prinsessa och de utstrålade sånt lugn ihop, sa en påtagligt rörd Kathy Hilton, en av gästerna, efteråt.

Ut ur kyrkan vandrade de nygifta tu i ett regn av rosenblad. Därefter vankades det bröllopsfest på Mar-A-Lago, Donalds pampiga Floridaställe med både golfbana och ett flertal gäststugor. Äktenskapet med Melania är Donalds tredje.

– Mitt tredje, sista och bästa, ska Donald ha deklarerat vid bröllopet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Melania2

Om det med det “bästa” är sant eller ej vet bara de tu. Men klart är dock: paret har varit gifta i elva år nu.

– Min favoritdel på honom är hans hjärna, hans utseende – det är allt i kombination, har hon berättat i en intervju.

Tillsammans har de sonen Barron ihop. Han föddes 2006 och Melania erkänner att maken aldrig bytte en blöja.

Annons

– Det var inte något jag förväntade mig. Han var alltid så upptagen.

Trots att paret bor i superflotta Trump Tower, i ett hem av guld mitt i New York, försöker de ändå behålla någon form av normalitet. Melania har berättat att hon var den som länge klippte sin make. Donald har alltså hustrun att tacka för sin numera världskända frisyr.

Melania Trump är i dag 46 år gammal. Hon är född i Slovenien och har, i nästan hela sitt vuxna liv, arbetat som modell. Dessutom har hon studerat design och arkitektur. Men det var modellyrket som tog henne till USA och New York, dit hon flyttade 1996.

På cv:t märks plåtningar med Patrick Demarchelier (mannen bakom prinsessan Madeleines svartvita förlovningsbild) och Mario Testino (mannen som fotat Kates och Williams familj samt prinsessan Diana).

Melania har, under åren, prytt omslag på Vogue, Harper’s Bazaar, Ocean Drive, In Style, New York Magazine, Avenue, Allure, Vanity Fair, Self, Glamour, GQ, Elle och FHM. Men det var då. Nu har hon siktet på att bli USA:s First lady och då är det förstås välgörenhet som gäller. När det kommer till andra första damer som hon ser upp till nämner hon Betty Ford. Och Jackie Kennedy. Såklart.

– Hon hade en fantastisk stil. Alla beundrade den, har hon slagit fast.

Melania3

Då det kommer till politik ger hon ofta sin make råd.

– Jag är min egen person, jag berättar för honom vad jag tycker, jag står väldigt stadigt på jorden, säger hon.

Annons

När det kommer till makens politiska karriär är Melania dock ganska osynlig.

– Jag försöker ha ett så normalt liv som möjligt för min sons skull. Jag är mamma på heltid och älskar det.

Hon är själv invandrare, amerikansk medborgare blev hon först 2006. Många har därför reagerat på Donalds uttalanden gällande just invandring. Melania själv stöttar ändå maken till hundra procent.

– Han pratade om illegala invandrare. Jag migrerade själv men följde lagen. Jag hade aldrig stannat i USA utan papper, säger hon.

Överens är de dock inte alltid.

– Jag håller inte alltid med honom och då säger jag mina åsikter. Ibland lyssnar han, ibland gör han inte det.

Hon älskar sin make som han är, säger hon.

– Man skulle kunna ägna hela sitt liv åt att förändra någon, men det kommer ändå inte att gå. Vad är poängen? De måste få vara den de är.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons