Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melinda Jacobs ilska efter händelsen I TV4 – orden om bebisen blir för mycket

30 mar, 2023, 14:30 

Melinda Jacobs är allt annat än nöjd med efterspelet efter intervjun i Nyhetsmorgon.

Annons

Influencern Johanna Bladh var inbjuden till Nyhetsmorgon för att prata om det extrema illamående hon drabbades av när hon var gravid, vilket ledde till att hon fick uppsöka sjukhus flera gånger.

6 saker du inte visste om Melinda JacobsBrand logo
6 saker du inte visste om Melinda Jacobs

Med sig i studion hade hon dottern Sigrid, i dag sex månader, som började känna sig hungrig mitt under brinnande intervju. Johanna tog då upp barnet och ammade det i direktsändning.

Kraftiga reaktionerna efter intervjun i TV4

Händelsen väckte starka reaktioner och efteråt var det flera som hörde av sig till Johanna med kommentarer om att man inte borde amma i tv, vilket sin tur fick Johanna att reagera.

Johanna Bladh och Sigrid
Johanna Bladh fick kritik efter att ha ammat sitt barn i TV4:s direktsändning.

– Vi lever i ett samhälle där man inte får vara fri i sin kropp och inte ens amma var man vill. Det är väl som allt annat med kvinnans kropp, att den ska kontrolleras, säger hon till Mama och berättar att många även hyllat henne.

Annons

– Det är jättemånga som skriver, och hyllar mig och tycker att det är bra att jag normaliserar amning på det viset, och tycker att det är sjukt att folk tycker så där. Så det känns jättebra.

Melinda Jacobs ryter ifrån

Melinda Jacobs, som nyligen fick dottern Izadora med artisten Martin E-type Eriksson, är en av personerna som nu tar Johanna i försvar.

Instagram har hon lagt upp en bild på sin bebis som ser ut att peka finger åt kameran.

”Izadora hälsar med en tydlig gest att när hon är hungrig äter hon VAR OCH NÄR hon vill”, skriver Melinda Jacobs.

”Vi har program i det här landet där folk har sex i tv, program där folk bedöms nakna, program där det är ok att förnedra varandra. Men när en mamma ammar sitt barn i direktsänd tv då ska det bli rubriker och allmänt tyckande. Ni människor som tar er rätten att smutsa ner, vara elaka och såra, besitter ni ingen barmhärtighet alls?”.

Foto: TT/Instagram

Annons