Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melinda Jacobs och E-Types pengasuccé – 17 miljoner in i kassan

24 jun, 2023, 12:00 
AvLinus Brännström

Melinda Jacobs och E-Type är ett av Sveriges hetaste kärlekspar.
Så här mycket pengar drar de in – enorma husaffären och miljonbelopp i bolagen.

Annons

Nyheten om kändisparet överraskade många i april förra året.

6 saker du inte visste om Melinda JacobsBrand logo
6 saker du inte visste om Melinda Jacobs

Det var ju ändå lite oväntat att eurodiscostjärnan och vikingafantasten Martin ”E-Type” Eriksons, 57, och familjehemsmamman och opinionsbildaren Melinda Jacobs, 39, vägar skulle mötas – och att de dessutom skulle falla för varandra.

E-Type har varit en av Sveriges mest kända artister i snart 30 år.

Melinda Jacobs blev rikskänd som opinionsbildare för barns rättigheter efter treåriga Esmeraldas, känd som ”Lilla hjärtat”, tragiska död 2020. Fallet har bland annat lett till flera lagändringar. Hon driver podden Familjärt, har skrivit boken Hon hette Esmeralda – berättelsen om Lilla hjärtat och 2021 utsågs hon till årets kvinna av Expressen för sitt idoga arbete.

Annons

Paret har varit hemlighetsfulla med exakt hur det gick till när de träffades.

– Man kan väl säga att det var via bekanta, en lite personlig historia som jag nog vill spara på. Det var väldigt nära och fina vänner till både mig och henne, men vi hade inte träffats. De såg nog något som vi inte hade förstått, såna där match making-grejer brukar inte gå så bra, så det var väldigt försiktigt från oss, har Martin ”E-Type” Erikson sagt till Aftonbladet.

– Vi var vänner ett ganska långt tag innan vi började dejta på riktigt. Under många månader egentligen. Men det fanns nånting där och tack vare våra gemensamma vänner fick vi ihop den där middagen när vi fick sitta ner och prata en hel kväll, fortsatte han.

Melinda Jacobs kämpar för barns rättigheter.

Melinda Jacobs om E-Types pappadröm

Under sommaren avslöjade sedan det nyblivna kärleksparet att de väntade barn tillsammans. Melinda Jacobs har tre döttrar sedan tidigare men för E-Type var det första gången och han har berättat att han trodde att han aldrig skulle bli pappa.

Annons

– Jag har för varje år känt att det är kan vara ett sådant äventyr som jag inte får vara med om. Samtidigt har det inte funnits någon bitterhet, jag är så glad för alla andra tokiga äventyr jag har fått göra i mitt liv, sa han till Expressen och berättade samtidigt om hur glad han var över det som väntade.

– Det känns fantastiskt kul, otroligt och så klart overkligt. Det känns bara hundra procent spännande och roligt.

Melinda Jacobs berättade i sin tur för Femina:

– Det har verkligen varit en dröm i Martins liv att få bli pappa, men efter att ha kommit så pass upp i åren hade han släppt den drömmen. Så träffades vi och drömmen kom till liv igen. Men det var inget som sade att vi kunde få barn. Vi är inte 25 någon av oss. Men det är väldigt väldigt roligt och lyckosamt.

I januari i år kom så parets första gemensamma barn – en dotter som döpts till Izadora Elisabeth Esmeralda, det sista som en hyllning till ”Lilla hjärtat”.

Annons

– Jag vaknar och har drömt att jag har fått ett barn och är euforisk över det. Det tar en halv sekund innan jag inser: Det är ju sant! Så kommer det en gråt under några sekunder. Jag smälte i samma sekund som jag såg det här knytet, har E-Type berättat för Amelia.

Planerna för framtiden – nya huset

Det kärleksfulla paret har också avslöjat att de kommer att gifta sig i höst och att de köpt ett nytt hus i Vadstena, dit Martin ”E-Type” Erikson har flyttat för att vara med Melinda.

På Instagram har Melinda visat upp huset som just nu är under renovering inför inflytt.

Bland annat har taket bytts ut på det stora huset. Men det är inte allt som ska göras – på Instagram berättar Melinda att såväl kök som badrum ska göras om för att passa familjen.

E-Type har tidigare berättat om behovet av ett större hus. Då han flyttade till Melindas nuvarande hus var han tvungen att ha sin hemmastudio i pannrummet.

Annons

– Vi måste ha ett större hus i Vadstena. Vi är åtta i familjen under ett tak och det är i inte hållbart i längden. Jag är lite inneboende nu och det är inte riktigt min natur, men jag hänger i och håller i där. Jag är en del av den här familjen och har en liten dotter, då kan jag bo på månen i en trästuga. Det är lugnt, har han sagt till Amelia.

Och nog har paret råd att renovera huset så att det blir precis som de vill ha det.

E-Type sålde sitt hus – för över 17 miljoner

I april i år avslöjade nämligen Melinda Jacobs på Instagram att E-Types hus i Bromma i Stockholm var ute till försäljning. Utgångspriset var hisnande 17,5 miljoner kronor – så mycket fick dock inte artisten för sitt hus men nära på.

Slutpriset, enligt bostadssajten Booli, landade på 17,2 miljoner kronor.

Sedan har ju förstås paret också andra tillgångar och inkomster.

Numera driver Melinda Jacobs ett eget aktiebolag. Enligt verksamhetsbeskrivningen ska det bedriva ”föreläsningar inom barns rättigheter till en trygg och stabil uppväxt” och författarskap. Bolaget startade 2022 och har därför ännu inte gjort något bokslut.

Annons

Inkomståret 2022 så hade hon en pensionsgrundande inkomst 532 500 och samtidigt ett underskott av kapital på 38 000 kronor.

Martin ”E-Type” Erikson kontrollerar samtidigt en lång rad bolag. Bland annat E-Type Industries AB som 2022 gjorde ett resultat på 3,3 miljoner och som enligt årsredovisningen har tillgångar på 7,2 miljoner kronor.

Bolaget äger också en Audi Q8 av årsmodell 2019 samt en släpvagn. E-Type äger dessutom en Harley Davidson-motorcykel från 50-talet och en annan släpvagn privat.

E-Type och Melinda Jacobs är ett Sveriges hetaste kändispar.

Utmaningarna i relationen

E-Type är också verklig huvudman för bland annat Aifur Restaurang AB, som driver vikingakrogen Aifur i Gamla stan i Stockholm, som 2022 omsatte 28 miljoner och gjorde ett resultat på 4 miljoner. Det bolaget har tillgångar på 11,6 miljoner.

Annons

Alla möjligheter finns alltså för att skapa ett riktigt drömhem i Vadstena där de kan leva lyckliga i alla sina dagar.

Parets enda utmaning verkar vara de diametralt olika liv som de levt.

– Vi har mycket gemensamt där vi kan vara ganska lika men sen är det mycket där vi är otroligt olika och vi har levt så otroligt olika liv. Och så ska man då få ihop det här, har Melinda Jacobs berättat i Familjärt.

– Han har ju varit popstjärna och åkt jorden runt och bara haft sig själv att ta hänsyn till. Varit mycket på krogen och fest och så där, och så ska de här två liven flätas ihop på något vis. Det är inte helt enkelt. Jag måste få vara den jag är och han ska få vara den han är. Samtidigt som vi ska hitta något gemensamt i det. Det är en utmaning.

Foto: TT/Instagram

Annons