Melinda Jacobs okända relation till Sofia – nu kommer sanningen fram

09 nov, 2022, 06:00 
Prinsessan Sofia och Melinda Jacobs
För Svensk Damtidning berättar nu Melinda Jacobs om mötet med prinsessan Sofia.
Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

I april dök de upp på röda mattan för första gången tillsammans. Strax efter Melinda Jacobs och Martin ”E-type” Erikssons entré på Storytel-galan bekräftades det att de var ett par.

Bara några dagar senare sågs de festa tillsammans med kungen och drottningen, då Melinda Jacobs blivit inbjuden till Kungliga slottet och den traditionsenliga Sverigemiddagen.

Den exklusiva middagen har arrangerats sedan 2013, med syfte att lyfta människor som gjort något viktigt och bra i samhället, och Melinda Jacobs var inbjuden för att representera Östergötland.

Martin E-type Eriksson och Melinda Jacobs
Melinda Jacobs och E-type dök första gången upp tillsammans på Storytel-galan tidigare i år.

Melinda Jacobs om festkvällen med kungafamiljen

Melinda Jacobs, som var fostermamma till Esmeralda och vars död skakade ett helt land, utsågs till Årets kvinna av Expressen 2021 och Årets Östgöte 2020 för sin kamp för utsatta barns rättigheter.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Under kvällen bjöds det på sotade pilgrimsmusslor till förrätt, ballotine på Rocklundagris med grönpeppar till huvudrätt och en efterrätt bestående av bavaroise på havtorn.

– Det var ju jättestort, den absolut finaste inbjudan jag fått i mitt liv. Det är också ett slags kvitto på att det man har gjort har nått fram och att det betyder nånting. Det var jättestort och kul att få ha med Martin på det, som känner kungafamiljen sen tidigare, säger Melinda Jacobs till Svensk Damtidning.

Melinda Jacobs och E-type träffar kungafamiljen
Melinda Jacobs och E-type träffar kungafamiljen i samband med Sverigemiddagen på Kungliga slottet.

Mötet med prinsessan Sofia

För Melinda Jacobs blev det en speciell kväll på flera sätt. Hon hade aldrig träffat kungafamiljen tidigare och blev positivt överraskad över bemötandet hon fick på Kungliga slottet.

Annons

– Jag pratade inte så speciellt mycket med kungen och drottningen, men däremot pratade jag en del med Sofia. Hon är otroligt ödmjuk, en väldigt varm och fin person som jag gärna skulle prata mer med.

Vad pratade ni om?

– Vi pratade så klart om barn, haha.

Vad har du för relation till kungafamiljen sen tidigare?

– Jag har alltid tyckt om kungafamiljen och tycker vi ska ha en kungafamilj. Sen hade man kanske aldrig trott att man skulle bli bjuden på middag dit, så det var väldigt stort.

– Man kan tänka sig att en sån middag skulle vara stel, men det var verkligen inte det. Allt var väldigt trevligt och lättsamt

Melinda Jacobs och E-type
Melinda Jacobs fick en positiv bild av prinsessan Sofia och säger till Svensk Damtidning att de pratade om barn.

Foto: TT

Annons
Annons