Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melindas och E-types bebislycka! Har bestämt namn på barnet

13 nov, 2022, 06:00 
Melinda Jacobs och Martin E-type Eriksson

Melinda Jacobs och E-type är nyförlovade och väntar sitt första gemensamma barn ihop.
Nu berättar familjehemsmamman om kärlekslyckan.
– Det är många som tycker att vi är ganska omaka, säger hon till Svensk Damtidning.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Melinda Jacobs har precis återvänt från en kortare semester i London när Svensk Damtidning når henne. Tillsammans med fästmannen Martin ”E-type” Eriksson och de tre äldsta barnen har de varit på musikal och sett Lejonkungen, gått på Madame Tussauds och shoppat loss på den brittiska huvudstadens välkända gator.

För familjehemsmamman har det varit välbehövligt med lite vila, i ett annars hektiskt liv. Hennes kamp efter 3-åriga Esmeraldas död har varit väldokumenterad och resulterat i boken ”Lilla hjärtat” och utredningen Lex Lilla hjärtat, med nio lagförslag som ska stärka tvångsplacerade barns rättigheter.

Den senaste tiden har dock skriverierna handlat om något helt annat. I april kunde Svensk Damtidning avslöja att Melinda Jacobs och artisten E-type var ett par, något som de strax efter galan själva bekräftade. Då hade de redan varit tillsammans ett tag.

Annons

– Vi visste att det förr eller senare skulle läcka. Vi försökte hålla det hemligt så länge vi bara kunde och jag tyckte vi lyckades ganska bra. Men sen var vi på Storytel-galan, där min bok var nominerad, och som även var vår första offentliga tillställning tillsammans. Då visste vi att det var kört, säger hon till Svensk Damtidning.

Martin E-type Eriksson och Melinda Jacobs
E-type och Melinda Jacobs sågs tillsammans offentligt för första gången under Storytel-galan tidigare i år.

Ulf Kristersson var nära att avslöja relationen

Men spekulationerna började redan när statsminister Ulf Kristersson delade med sig av en middagsbild på Instagram. Runt bordet satt Melinda Jacobs och E-type, vilket väckte många frågor och fick många att undra om de var ett par.

Att statsministern var den som först var nära att läcka relationen är i efterhand något som Melinda bara kan garva åt. Även Ulf Kristersson verkar ta det hela med ro.

Annons

– Haha, ja, vi skrattar åt det ihop.

Melinda och E-type träffades via gemensamma vänner, men hon vill inte gå in på hur länge de varit tillsammans. Däremot vet hon att kärleken träffat rätt och att E-type är mannens i hennes liv.

– Vi är ett väldigt otippat par. Det är många som tycker att vi är ganska omaka. Vi har levt väldigt olika liv, samtidigt som jag upplever att vi inte är så himla olika.

– Martin har haft sina engagemang med att rädda hundar och tagit hand om väldigt mycket utsatta djur. Vi brinner båda två för att göra skillnad. Sen är Martin rolig, spontan och väldigt kärleksfull som person. Han är väldigt lätt att älska.

Så är E-types relation med Melindas barn

Medan E-type är spontan, är Melinda mer uppstyrd och planerad. Det måste hon vara när hon behövt ta hand om fem barn själv, varav tre är hennes biologiska.

Annons

Samtidigt har de olika personligheterna gjort att de kunnat mötas väldigt bra och E-type har fått en oerhört fin relation till hennes barn.

– De små barnen har han kommit väldigt nära. Även de stora, men det tar ju lite längre tid och de har sina pappor medan de små barnen bara haft mig. Där fyller han en väldigt viktig roll och funktion.

– Det är ju inget som är självklart, det är fem personer till som han ska klicka med och inte bara mig. Hade inte det funkat hade vi inte kunnat vara tillsammans, så vi har haft en väldig tur att det funkat med alla barn.

Oväntade bebislyckan: ”Väldigt speciellt”

E-type har flera gånger pratat om saknaden efter barn och trodde aldrig att han skulle få uppleva att bli pappa. Men i augusti kom glädjebeskedet att han och Melinda väntar sitt första gemensamma barn ihop.

Annons

Barnet är beräknat att komma i januari. När de fick beskedet var det många känslor som kom upp till ytan.

– Det är väldigt speciellt för oss båda, fast jag fött barn innan. Det har väl mycket med det som jag gått igenom med Esmeralda att göra, att man har förlorat ett barn på det sättet. Det finns alltid en väldigt stor oro med placerade barn, du vet aldrig om du får behålla dem och det är väldigt fint att få ett biologiskt barn till.

Har bestämt namn på barnet

Graviditeten har inte varit helt problemfri. Melinda har mått väldigt illa i perioder och berättar att det stundtals varit jobbigt.

– Ja, det är inte lika mycket som i början, men jag mår fortfarande illa och kräks fortfarande. Det har varit lite kämpigt, men annars har det gått bra.

Annons

Redan nu vet paret vad det är för kön på barnet. De har till och med bestämt namn, men det håller de för sig själva.

Melinda beskriver det som att allt är klart och hon ser fram emot att få barn med E-type, som hon tror kommer bli en ”superpappa”.

– När man är lite äldre vet man hur livet kan bli och vara. Men det har också med hur han är som person, han har ett väldigt stort hjärta och vill att det ska bli rätt. Han får sova ut nu helt enkelt.

Aktuell med dokumentären Mammahjärtat

Ja, det händer väldigt mycket i livet just nu. Paret förlovade sig nyligen och E-type har även flyttat in hos Melinda i Vadstena. Dessutom är hon snart aktuell med dokumentären Mammahjärtat i SVT.

I dokumentären, som har premiär 14 november, kommer man få följa med Melinda i hennes vardag och liv, med syfte att inspirera andra som går i tankarna på att ta hand om fosterhemsplacerade barn.

– Min förhoppning är att fler ska vilja bli familjehem, för vi har en stor brist på det i Sverige. Jag vill inspirera andra som gått och funderat länge på att göra det och ta det steget.

Melinda Jacobs
Melinda Jacobs är aktuell med nya dokumentären Mammahjärtat i SVT.

Foto: TT/Instagram

Annons