Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mellostjärnan inlagd på sjukhus dagar före finalen: "Livet är inte alltid en schlager"

05 mar, 2024, 14:30 
Louise Wibergh Lenti
Jimmy Jansson har opererat bort en tumör i veckan – precis innan han väljs in i Melodifestivalens Hall of Fame.
Annons

Under tisdagen gick låtskrivaren och musikern Jimmy Jansson, 38, ut på sin Instagram och delade med sig av en oväntad nyhet: Han låg inne på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm där han just opererat bort en tumör i spottkörteln. "Livet är inte alltid en schlager" skriver Jansson.

✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

Imponerande meritlista

Jimmy Jansson är en riktigt rutinerad melodifestival-räv. Han debuterade i tävlingen som artist 2002 i gruppen Poets med låten "What difference does it make?". Några år senare kom genombrottet med schlagerklassikern "Vi kan gunga" tätt följt av "Amanda".

Efter tre försök som artist startade sen en lång karriär som låtskrivare i tävlingen. I skrivande stund har Jimmy Jansson varit låtskrivare till 34 låtar som kommit med i tävlingen sedan 2007. En imponerande insats!

Annons

Några av Janssons minnesvärda låtar är "Hold you" som framfördes av Liamoo och Hanna Ferm 2019 som kom på en tredjeplats, Anders Bagges "Bigger than the universe" 2021 som kom på en andraplats och inte minst Loreens "Tattoo" som inte bara vann förra årets Melodifestival utan hela Eurovision Song Contest.

Loreen Eurovision 2024
Jimmy Jansson var en av stjärnorna bakom Loreens vinnarlåt Tattoo.WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

"Kommer inte kunna dölja det"

På lördagens final av årets Melodifestival väljs låten "Tattoo" och teamet bakom låten in i Melodifestivalens Hall of Fame. Jimmy Jansson är dessutom låtskrivare till två av de tävlande bidragen i årets tävling –både Cazzi Opeias "Give my heart a break" och Jaqclines "Effortless".

Annons

Det är däremot inte det som varit i fokus för Jimmy denna veckan. Under måndagen opererade han bort en godartad tumör i spottkörteln som sitter vid käken strax under örsnibben.

Han ska ha upptäckt knölen redan under Eurovision förra våren och den växte sig större under vintern. När han sedan sökte vård fick han reda på att det var en tumör, som tur var godartad sådan, som behövde opereras bort.

Operationen har gått bra och var egentligen tänkt att göras helt under radarn, men under tisdagen valde Jimmy ändå att berätta.

– Anledningen till att jag lade ut en grej om detta på Instagram är för att jag inte kommer att kunna dölja det på lördag, eftersom jag har ett stort plåster, berättar han till Värmlands Folkblad.

Vi önskar Jimmy ett snabbt tillfrisknande och att han trots allt får njuta lite av festligheterna på lördagens final.

Foto: TT

Annons