Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mellostjärnans smärtsamma besked före finalen – kommer tvingas att ställa in

08 mar, 2024, 16:00 
Pernilla Albinsson
Annika Wickihalder, Smash Into Pieces, Maria Sur, Lisa Ajax, Jacqline, Danny Saucedo, Syster och Liamoo, Jay Smith, Sami Rekik i Medina, Cazzi Opeia, Marcus & Martinus samt Ali Jammali i Medina.
TT.
Mellostjärnans schema kommer att krocka med finalen.
Annons

I helgen har det blivit dags för den stora finalen av Melodifestivalen. I fem deltävlingar har artister och band tävlat och på lördag ska de 12 bästa göra upp om vem som ska få representera Sverige i Eurovision i maj.

✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

Några av de som är med i startfältet, och som gjort succé i tävlingen, är bandet Smash Into Pieces. När de tävlade i den första deltävlingen för i år fick de flest röster och var de första som gick raka vägen till finalen. Men om bandet skulle ta hem segern på lördag kommer de få planera om sitt schema för våren.

Uppbokad i vår

När bandet får frågan av Expressens reporter om de har en lucka i maj, då Eurovision är, svarar bandmedlemmarna att de faktiskt redan är uppbokade då.

Annons
Smash Into Pieces
Smash Into Pieces har blivit en favorit sedan deras medverkan i Melodifestivalen förra året.Johan Nilsson/TT

Smash Into Pieces har nämligen en turné i Nordamerika inbokad i då. Vilket gör att de måste ställa in spelningar om det blir bandet som vinner Mello på lördag.

– Klassiska Smash-kaoset, säger Chris Adam, sångare i bandet.

– Vi får helt enkelt ta oss hem på något vis, säger Benjamin Jennebo, gitarrist.

– Ja vi anpassar oss, säger Chris.

SVT får kritik

En nyhet för i år var att SVT hade tagit bort deltävlingen som tidigare kallats "andra chansen". Istället för att ha en till tävling där artisterna får framföra sina låtar igen, räknades rösterna ihop efter en kort snabbgenomgång. Ett grepp som fått kritik både från tittare och deltagare.

Annons

– Det är artistovänligt. Kanske blir det bra tv, men för artisterna är det vansinne när bara två går vidare och resten inte ens har fått en chans att spela sin låt igen, säger en person som jobbar på ett skivbolag som haft med låtar i årets tävling till Aftonbladet.

SVT själv säger att de förstår att många var missnöjda med årets upplägg, men att det var den bästa lösningen de kunde göra utifrån de förutsättningar de hade för årets Melodifestivalen.

Foto: TT.

Annons