Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mellostjärnans sorg – kommer med tråkigt besked: "Hemskt ledsen"

10 okt, 2023, 19:30 
Louise Wibergh Lenti
Cornelia Jakobs

Plötsligt tog det bara stopp för Cornelia Jakobs.

Annons
Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artistenBrand logo
Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artisten

Cornelia Jakobs är artisten som blev Jakobs med hela svenska folket när hon vann Melodifestivalen 2022. Med låten ”Hold me closer” lyckades hon knipa vinnarplatsen från Anders Bagge och representerade Sverige i Turin där hon slutade på en hedrande fjärdeplats.

Fullt upp för Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs har kreativitet och musikalitet i blodet. Pappa Jakob Samuel är rockmusikern som vi känner igen från gruppen The Poodles och mamma Fia Lönnborn är designer. Farfar är kyrkoherden och författaren Bengt Samuelsson och farmor Kerstin Nerbe är dirigent och tonsättare.

Kanske var det därför inte så otippat när Cornelia själv hittade sitt musikintresse tidigt i livet. Hon studerade på Kulturama och Rytmus musikgymnasium i Stockholm och startade popgruppen Stockholm Syndrome (tidigare känt som Love Generation som sedan tävlade i melodifestivalen 2011 och 2012). Hon har även ställt upp i melodifestivalen som låtskrivare 2021 åt artisten Efraim Leo med låten ”Best of me”.

Cornelia Jakobs
Cornelia vann två rockbjörnar 2022 – en för Årets genombrott och en för Årets svenska låt med "Hold me closer".

Sen kom 2022 och hon fångade allas våra hjärtan med det inlevelserika framförandet av Hold me closer.

Annons

Sedan vinsten i melodifestivalen har livet gått i ett för Jakobs. Hon har släppt flertalet singlar och gästat otaliga tv-program, radiokanaler och festivaler.

Nu drar Cornelia Jakobs i nödbromsen

Den populära sångerskan har haft en Europaturné inbokad nu under hösten men gick under tisdagen ut med ett pressmeddelande där hon berättar att den flyttas fram.

"Ibland blir livet inte som man tänkt sig och man måste dra i handbromsen. Jag har kört på nonstop så länge jag kan minnas, men upphöjt i kvadrat de senaste två åren", säger Jakobs i pressmeddelandet.

Cornelia älskar sitt jobb och säger själv att hon levt i en illusion att hon kan jobba varje vaken sekund men nu tog det stopp.

“Att både skapa, släppa musik, turnera och få privatlivet att gå ihop är utmanande. Och ibland tar bränslet slut. Därför kommer jag att behöva flytta min planerade höstturné till i vår och se till att ladda batterierna och lägga in den här motorn på service. Och inte minst skapa utrymme åt det andrum och den sinnesnärvaro som krävs för att lust och kreativitet ska kunna leva och frodas”.

Hon understryker i pressmeddelandet att hennes fans är ovärderliga för henne och hoppas att de vill och kan komma till våren i stället.

”Jag är hemskt ledsen att detta kan innebära logistisk möda för er som redan köpt biljett och planerat kring detta” skriver hon.

Foto: TT

Annons