Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melodifestival-stjärnans sorg bekräftad – skiljer sig från maken efter 25 år

01 sep, 2023, 18:30 
AvGabriella Hall

Anna Sahlin skiljer sig från Jimmy Wahlsteen.

Annons

Efter 25 år tillsammans och tretton år som fru och make går sångerskan och skådespelerskan Anna ”Sahlene” Sahlin och musikern Jimmy Wahlsteen skilda vägar.

Annas sångkarriär drog igång när hon representerade Estland i Eurovision Song Contest 2002 och kammade hem tredjeplatsen. Redan då var hon och Jimmy ett par. Sedan dess har Anna fortsatt uppträda på schlagerscenen. Senast stjärnan medverkade i Melodifestivalen var 2009 i en elegant duett med norska Maria Haukaas Storeng. Dessförinnan har hon tävlat två gånger. Första gången var 2003 med låten "We're Unbreakable". En låt som, det nu visat sig, inte kan tala för hennes äktenskap.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Men samtidigt som äktenskapet är slut står de enade och tillsammans berättar de om beslutet i en text på Instagram. Och bland sorgen träder kärleken fram.

Annons

Anna och Jimmy börjar med beskedet om skilsmässan och skriver sen:

"Vi har delat vår livsresa från unga vuxna till att bli nu medelålders föräldrar till våra innerligt älskade barn. Vi har delat varandras resor, stöttat varandra, vuxit tillsammans i med- och motgång. Vi är så tacksamma för det liv vi har skapat gemensamt. Kärleken tar inte slut, utan transformeras och stöps om i en ny form".

De fortsätter med att berätta att de redan levt på var sitt håll i ett tag nu och att de faktist mår bra. De uttrycker även tacksamhet över att deras två barn, sjuttonåriga Lily Wahlsteen och tolvåriga Orlando Wahlsteen, också mår bra.

Avslutningsvis skriver de:

"Men naturligtvis innebär en separation efter så lång tid både sorg och förvirring. Vi kommer alltid att vara familj och vilja varandra det bästa. /Anna och Jimmy”.

Anna Sahlin och Jimmy Wahlsteen med sina två barn, Lily Wahlsteen och Orlando Wahlsteen.
Hela familjen samlad. 2014.

Starka reaktioner efter Anna Sahlins skilsmässobesked

De dystra beskedet möts av kärlek som flödar fram i kommentarsfältet under inlägget.

Annons

Sångerskan och den tidigare Allsång-ledaren Sanna Nielsen är en av många som skickar kärlek. Hon lämnar ett rött hjärta. Likaså gör tv-profilen Dermot Clemenger och med hela fyra hjärtan visar succéförfattaren Camilla Läckberg sitt stöd. Charlotte Perrelli hälsar "Kärlek till er".

Det blev inte som Anna Sahlin och Jimmy Wahlsteen tänkte

Bland alla fina ord från vänner och följare kan Anna också se tillbaka och minnas vad hon själv en gång sa för att förhoppningsvis finna tröst. På Bröllopsguidens fråga om vilka erfarenheter hon tog med sig från bröllopet svarade Anna:

"Att det kanske inte alltid blir som man har tänkt sig. Men att annorlunda inte behöver betyda sämre, utan minst lika bra om man bara kan förhålla sig till det och se saker som de är".

Då var det vädret som inte blev som hon hade tänkt sig. Nu går Anna och mannen hon älskat i nöd och lust skilda vägar, något hon nog aldrig hade kunnat föreställa sig då. Men livet har sin gång och som Anna och Jimmy så fint skrev:

"Kärleken tar inte slut".

Foto: TT

Annons