Melodifestivalen-profilens kris avslöjad – har 1,3 miljoner i skulder

Melodifestivalen

Claudio Bresciani / TT
En finalist i Melodifestivalen kämpar med stora skulder.
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren
1:06

Efter reklamen: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

(1:06)

Slå på ljud

Melodifestivalen erbjuder en andra chans för många artister. Så är det definitivt fallet för Medina, hiphopduon som la ner 2018 efter flera framgångsrika år, men som gjort comeback i årets upplaga av Sveriges mest populära musiktävling.

Medina består av Sami Rekik, 41, och Ali Jammali, 40. Och för Ali kommer comebacken extra lägligt, eftersom han kämpat med stora skulder. Aftonbladet avslöjar att stjärnan är skyldig skatteverket över 1,3 miljoner kronor.

Melodifestivalen-profilen kämpar med stora skulder

Så här förklarar Ali själv skulden.

– Jag hade en jättedålig revisor och var ny i branschen. Det är två kombinationer som är livsfarliga. Speciellt när man bara kör på. Idag kan man vara efterklok och tänka att jag skulle bett om underlag och saker, men det gjorde jag inte. Jag bara tutade på och trodde att allt var som det skulle, tills det inte var det. Då brakade min ekonomi nåt jävulskt. Men det är nånting jag jobbar på idag och verkligen vill få ordning på, säger Ali till Aftonbladet.

För några år sedan såg det riktigt mörkt ut för Alis del. Han dömdes för skattebrott 2019 och fick avtjäna sitt straff med skyddstillsyn och samhällstjänst.

"En tung ryggsäck att bära"

Nu är han redo att beta av sin skuld, successivt. Förhoppningen är att comebacken kan ställa saker till rätta igen.

– Det är en tung ryggsäck att bära. Men de här åren som har varit så har både jag och Sami gått igenom väldigt mycket mer jobbiga saker än ekonomi. En och en halv mille gör ont, men det gör mycket ondare att förlora sin lillebror, att leva utan sitt barn, det gör mycket ondare att förlora sin mor. Pengar går att lösa, det andra gör inte det. Vi bor i Sverige så det finns sätt att ordna sånt här. De ger dig alternativ, man kan få hjälp, så det känns bra trots allt, säger Ali.