Melodifestivalen-stjärnan stoppas av SVT – har förbjuden låttext: "Missat"

15 feb, 2023, 07:00 
Stjärnan tävlar i Melodifestivalen på lördag, men nu upptäcktes det att hon sjunger en totalt förbjuden låttext.
Annons

Nu är folkfesten igång – Melodifestivalen! Två deltävlingar har gått av stapeln, och svenska folket är i full gång med att sålla fram vem som kommer representera Sverige i Eurovision song contest.

Men bara dagar innan hon intar scenen på lördag stoppas Laurell Barker. Hennes låttext var inte okej, rapporterar Aftonbladet.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Stjärnan diskad från Melodifestivalen: "Mår fruktansvärt dåligt"

Trots att Melodifestivalen är ett program med glimten i ögat, är det inte på något vis en lek. Regelverket är strikt, och den som inte lusläst avtalet riskerar snopna konsekvenser. Och visst har det hänt.

Recept.se Nyhetsbrev

Det var 2016 som Anna Book planerade att ställa upp i Melodifestivalen med låten Himmel för två. Det fanns dock ett problem, en identisk variant av låten hade redan spelats upp tidigare, i Moldaviens uttagning till Eurovision.

Annons

Låtarna får inte ha publicerats innan de ställer upp i Melodifestivalen, och Anna Book hade fått sig en plats i startfältet utan att detta hade märkts. Istället fick hon nöja sig med en mellanakt.

– Hon mår fruktansvärt dåligt, det går inte att beskriva i ord, sa maken Roberto till Nöjesbladet.

Anna Book på scen i Melodifestivalen 2016
Det blev ingen tävling för Anna Book.

SVT stoppar artisten – låttexten förbjuden

Anledningen till att det enligt Aftonbladets Schlagerbloggen nu har hållits krismöten på SVT gäller artisten Laurell Barkers låt.

Hon ställer upp på lördag, men låttexten stoppas med knappa dagar kvar. Eftersom programmet sänds på just SVT, finns det ett förbud för att göra reklam, något som visst slunkit med i hennes bidrag.

”I was bouncin’ with my homies. Twistin’ up the rollies. Linin’ up the grey goose yeah" Lyder den förbjudna frasen. Grey Goose är nämligen ett spritmärke på en lite dyrare vodka.

Annons

– Tyvärr är detta något som vi har missat. Det finns en risk för otillbörligt gynnande av ett varumärke varför orden inte får framföras i SVT eller Melodifestivalens sammanhang, säger Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka till Aftonbladet.

Nu ska ordet vara utbytt, vilket betyder att Laurell får tävla enligt plan.

Laurell Barker
Laurell hade kunnat snuvas på sin plats, likt Anna Book.

Foto: TT

Annons