Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melodifestivalstjärnan sparkas i sista stund - efter problem bakom kulisserna

23 jun, 2022, 09:00 

Produktionen har valt att avsluta en skådespelares medverkan efter osämja. Känd skådespelare tar över rollen.

Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Det har varit dramatiska vändningar under förberedelserna av uppsättningen av Chess på svenska som har premiär i Helsingborg 30 juni.

Musikalen har dels blivit framflyttad fyra gånger pågrund av coronapandemin och nu har även andra saker gjort processen något svårare. Det har nämligen uppstått någon form av schism inom ensemblen.

Kalle Leander har blivit av med sitt uppdrag efter att han, produktionsledningen och konstnärlig ledare haft olika syn på det konstnärliga arbetet, det här skriver Aftonbladet.

Petad från musikalen

Ja, vad det är som ensemblen tyckt olika om verkar oklart. Leander önskas däremot all lycka med sina övriga uppdrag.

”Det finns inte längre förutsättningar för produktionen att genomföras i sin ursprungsform, då produktionsledning och konstnärlig ledare, tillika huvudrollsinnehavare Kalle Leander, har haft olika syn på det konstnärliga arbetet. Därmed skiljs våra vägar nu åt. Vi önskar Leander alla lycka till med hans övriga uppdrag”, säger den tillförordnade producenten Anders Boström i ett pressmeddelande.

Annons

Kalle Leander har tidigare i år medverkat i Melodifestivalen som en del i duon Tenori som uppträdde med bidraget "La stella". De tog sig dessvärre inte vidare från fjärde delfinalen.

Helomvändningen: Känd skådespelare tar över rollen

Nu tar en mycket känd skådespelare vid och ska ta sig an huvudrollen som Anatolij Sergijevski.

Den nya huvudrollsinnehavaren har spelat rollen tidigare och har stor erfarenhet av musikalscenen och har medverkat i Bläck eller blod, spelman på taket och Superstar/London. Teaterscenen är inte okänd mark.

Det är den rutinerade Anders Ekborg som tar över. Han är även konstnärlig ledare för produktionen.

Ja, man kan undra vad det kan tänkas handla om? Beslutet lär ha fattats nyligen då Kalle Leander la ut en bild på Instagram där han bad följare att köpa biljetter till föreställningen bara någon vecka sedan.

Huvudrollsinnehavarna är alltså i dagsläget Gunilla Backman och Anders Ekborg. Låt oss hoppas att ensemblen kan fokusera på musikalen nu så här pass nära premiär. De har ingen tid att förlora!

Foto: TT, Instagram.

Annons