Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meteorologen i tårar mitt under Nyhetsmorgon – fick tröstas

10 mar, 2022, 19:00 
Jacob Johannesson
Ulrika Elvgren
TV4-meterologen Ulrika Elvgren kunde inte hålla tårarna borta under Nyhetsmorgon.
Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Kriget i Ukraina fortsätter att rasa. Ryssland fortsätter sin invasion och människor mister livet varje dag. Läget är akut på flera ställen, inte minst i Mariupol där situationen beskrivs som en ”humanitär katastrof”. Bristen på vatten, energi och mat är ett faktum.

Och situationen kommer antagligen bara bli värre. Temperaturen ligger redan under nollan i staden som ligger i sydöstra Ukraina. Nu befaras det bli ännu kallare. Enligt rapporter kan det bli 20 minusgrader under natten till lördagen.

Katastrofen väntas därmed bli ännu större. När TV4:s välkända meteorolog rapporterade om det miserabla läget kunde hon inte hålla tårarna tillbaka.

Ulrika Elvgren i tårar under Nyhetsmorgon

– Det här har jag bävat för. Det ska bli väldigt kallt i Ukraina, kanske 20 minus natten till lördag, sa Ulrika Elvgren under Nyhetsmorgon

– Det förbättrar ju inte situationen, sa programledaren Steffo Törnquist nedstämt.

Annons

– Det är fruktansvärt, fortsätter Ulrika Elvgren.

Expressen har pratat med Elvgren som berättar om den känsliga situationen som skedde efter att en intervju med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hade visats.

– Han berättade om hur invånarna lever som boskap och att barn dödas, och då kände jag bara att det inte gick att hålla tillbaka när jag förstår vilket väder som väntar dem. Jag bröt ihop, så var det bara, säger Ulrika Elvgren som fick fint stöd av sina kolleger när kamerorna släcktes i TV4-huset.

– Jag fick en jättefin kram sen av Maria Forsblom när kamerorna stängdes av, fortsätter Ulrika Elvgren som samtidigt berättar att hon inte har gråtit i tv tidigare, trots hennes långa karriär.

– Någon gång måste vara den första. Det var säkert inte den sista heller. Jag har ett hjärta, säger hon till Expressen.

Enligt FN har mer än två miljoner människor flytt från Ukraina sedan Ryssland invaderade landet.

Foto: TT

Annons