Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Micael Bydéns nya kärleksbeslut med Linda Staaf väcker ilska: "Ser så illa ut – otrolig pinsamt"

19 jan, 2024, 10:00 
Micael Bydén och Linda Staaf

Linda Staaf och Micael Bydén får mycket kritik för sitt nya beslut som par.

Annons

Nyligen kunde Stoppa Pressarna avslöja att Linda Staaf och överbefälhavare Micael Bydén tagit nästa steg i relationen. Paret, som gick ut med sin kärlekshistoria i november 2022, har förlovat sig.

Många gladdes åt beskedet – men nu har vindarna plötsligt vänt. Linda och Micael är i blåsväder.

Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!Brand logo
Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!

Linda Staaf och Micael Bydén får kritik

Anledningen är ett avslöjande från Expressen. De rapporterar att Micael och Linda startat ett företag tillsammans. Bolaget heter Bydén Ops och har en ledning som bara rymmer två personer: Micael Bydén och Linda Staaf. Micael äger hela aktieinnehavet på egen hand, men Linda sitter med i styrelsen.

Linda Staaf och Micael Bydén
Deras kärlek blir satt under lupp!

Verksamheten, som är på konsultbasis, ska fokusera på "strategisk omvärldsanalys, företagsutveckling och ledarskap". Det är dock inte en okontroversiell historia. Flera har reagerat på att en sittande ÖB startar ett bolag medan han fortfarande är kvar på en av landets högsta poster. Det verkar dessutom finnas beröringspunkter mellan hans nuvarande uppdrag och det han och Linda ska syssla med i företagets räkning.

Annons

Micael har dessutom angett Försvarsmaktens centralbas Högkvarteret på Lidingövägen i Stockholm som bolagets c/o adress.

Bydén utskälld: "Otroligt pinsamt"

På Twitter hittar man gott om kritik.

"Jag är helt säker på att ÖB har en lön som gör att han kan vänta med att starta bolag tills hans uppdrag gått ut. Sånt här ser så illa ut. Ingen ska behöva misstänka att något han gör i sin nuvarande roll syftar till att bygga upp sin framtida verksamhet", skriver den politiska skribenten Susanna Birgersson.

"Så otroligt pinsamt, så otroligt symptomatiskt för en tid där förtroende snabbast möjligt ska växlas in mot feta uppdrag", skriver Andreas Gustavsson, chefredaktör på tidningen ETC.

"Finns noll heder & värdighet kvar hos makthavare i samhällets tjänst?", skriver journalisten Jenny Nordberg.

Micael har inte velat uttala sig på egen hand, rapporterar Expressen.

– Han planerar för framtiden och har startat bolaget, men inte påbörjat någon verksamhet. Det avser han inte göra förrän hans förordnande går ut i september, säger Försvarsmaktens presschef Therese Fagerstedt.

Annons