Michelle Obama avslöjar att äktenskapet fått en kick!

Barack Obama och Michelle Obama

Michelle Obama avslöjar att äktenskapet med Barack bara har blivit bättre sedan maken svor presidenteden. Barack är faktiskt hemma mer och de kan vårda sin kärlek! Och makt har som bekant ett väldigt speciellt inflytande...

Att Michelle Obama, som växte upp i Chicagos arbetarkvarter, blev jurist och sjukhuschef och nu stortrivs i sin nya roll som presidenthustru i Vita Huset, går inte att ta miste på. I en öppenhjärtig intervju berättar hon:

– Min och Baracks relation är bättre än någonsin.

Idag har hon honom nämligen hemma. När flickorna Malia, 10 år, och Sasha, 7 år, var små så fick hon, trots att hon själv hade ett krävande jobb som advokat, dra hela lasset. Maken jobbade hårt som politiker, reste runt och var sällan hemma. Idag i Vita Huset äter de frukost tillsammans, tränar i gymmet och när hon passerar Ovala rummet kan hon heja och ge sin make en kyss. Om kvällarna stoppar Barack täcket om sina döttrar.

När Michelle tillsammans med goda vänner för första gången visades runt i huset, som rymmer 132 rum, 35 badrum och vars väggar är behängda med tavlor av Monet och Gauguin, var hon den enda som inte flämtade av hänförelse.

– Ganska trevliga tavlor, eller hur? Var hennes kommentar.

– Det såg ut som Michelle hamnat där hon hör hemma, kommenterade en kvinna i sällskapet.

Obamas barn måste hjälpa till med disken

När det gäller städ- och kökspersonalens förhållande till hennes döttrar har hon sagt ifrån:

– De ska bädda sina sängar, städa sina rum och hjälpa till med disken!

I och med Michelles installation som presidenthustru var hon tvungen att ge upp sitt jobb som sjukhusdirektör. Hon tjänade 2,7 miljoner om året. Men hon är ändå inte särskilt ledsen för sin uteblivna inkomst, utan räknar med än större karriärmöjligheter den dagen då tiden i Vita Huset är förbi.

 

Av Chris Cederlöf

Foto: TT