Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael Persbrandts lyckobesked: "Vi vill berätta"

15 dec, 2023, 11:00 
AvGabriella Hall

Mikael Persbrandt berättar om sina känslor efter glädjebeskedet.

Annons

Mikael Persbrandt är en av landets kändaste skådespelare. Men förutom under sina filminspelningar håller han sig undan från kamerorna och rampljuset.

”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss medBrand logo
”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss med

När Mikael för första gången träffade kvinnan som han lever med än idag slog det genast gnistor. Det var kärlek vid första ögonkastet för Persbrandt och medieprofilen Sanna Lundell, när de möttes i Sandhamn sommaren 2005.

På en gång fann de varandra på en djupare nivå, berättade Persbrandts stora kärlek för Femina. Idag har de tre barn tillsammans – sönerna Igor, 17, Lo, 15 och Fox 5. Från en tidigare relation med Wille Crafoord har Sanna också en dotter, 22-åriga Olga.

I 18 år har Mikael och Sanna hållit ihop!

Familjen bor på Stora Lundby gård drygt tre mil söder om Stockholm. Bland hundar, hästar och katter lever de ett lugnt liv långt bort från allt storstads-buller.

Annons

Men om en månad lär det bli en sväng till Stockholm för familjen, i alla fall för Persbrandt.

Guldbaggegalan 2024

Den 15 januari går nämligen Sveriges främsta filmpris av stapeln och under onsdagen presenterades de som har en chans att ta hem den hedersfyllda Guldbaggen framför fullsatt salong på Cirkus.

Persbrandt är en av personerna som slåss om priset i kategorin ”Bästa manliga huvudroll” för sin insats som Dag Hammarskjöld i filmen ”Hammarskjöld”.

– Framförallt är det roligt för det belyser en films eventuella kvaliteter. Vi vill att den här filmen ska flyga, inte bara i Skandinaven, utan ut över världen, säger Mikael Persbrandt till Kulturnytts Björn Jansson.

Han fortsätter:

– Det är en viktig film och vi har någonting vi vill berätta. Inte bara om personen Dag, utan om en värld som var rörig då och som är ännu jävligare idag. Vi hade behövt en Dag Hammarskjöld idag.

Mikael Persbrandt tar nytt rekord

För åttonde gången har Mikael nominerats i kategorin och därmed slagit nytt rekord.

Om Persbrandt dessutom vinner blir det hans tredje Guldbagge i kategorin, en svensk filmhistorisk bedrift.

Utöver Mikael är de nominerade Gustaf Hammarstenför, Payman Maadi och Joel Spiraför. Och snart avgörs det!

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Annons