Mikael Sandström berättar om relationen innan Lotta: "En sorg"

Mikael Sandström berättar om relationen innan Lotta: "En sorg"

Nu berättar Mikael "Soldoktorn" Sandström om den tuffa tiden innan han träffade Lotta Engberg.

Mikael "Soldoktorn" Sandström, 63, och Lotta Engberg, 59, träffades 2020 efter att de flörtat med varandra på håll under en tid.

Efter några månaders dejtande blev de officiellt tillsammans, och idag är de ett av Sveriges mest välkända och omskrivna kändispar.

Men både Mikael och Lotta har haft tidigare relationer med andra människor. Nu berättar Soldoktorn om sorgen efter sin tidigare partners självmord.

Mikael Sandström berättar om skilsmässan från exfrun

I podcasten ”Utforska vården”, som görs av vården.se, blev Mikael nyligen intervjuad om ämnet kris, i samband med kriget i Ukraina.

Han berättade då även om de personliga kriser som han själv gått igenom i livet. Bland annat om skilsmässan från exfrun 2004, som ledde till att han fick dåligt samvete gentemot sina barn.

– Det var jag som ville skilja mig, men jag tänkte ”hur blir det då? Sätter jag mig själv före barnen?”, och då lägger man liksom lök på laxen. Man tänker ”jaha var det mitt fel” och ”hur mår barnen?”, säger han i podcasten.

– Jag skuldbelägger mig själv, det blir skam och lätt stressfaktorer.

Mikaels ord om sorgen efter flickvännens självmord

En tid efter att Mikael och exfrun skilde sig träffade han kärleken på nytt. Paret flyttade ihop i en villa som de köpte tillsammans, men i mars 2007 vändes hela Mikaels liv upp och ned, när flickvännen begick självmord.

– Jag kommer ihåg när jag fick frågan om en gravsten – ”vilken gravsten tror du hon vill ha?”. Vilken fråga är det? Man sitter i en sorg och någon har dött precis. Jag höll ju på att slå runt även om det inte var illa menat, säger han.

– Man sa ”vi gör en så fin gravsten som möjligt”, men i min värld var det mer så här ”hon är ju död, hon bryr sig inte längre”.

Mikael har tidigare berättat att han inte kunde beskriva sig själv som "lycklig" på många år efter den fruktansvärda händelsen, men att detta förändrades när han träffade Lotta.

Mår du dåligt? Hit kan du vända dig

  • Ring alltid 112 om läget är akut.
  • BRIS vuxentelefon 077-150 50 50.
  • BRIS – Barnens hjälptelefon Tel: 116 111. www.bris.se
  • Självmordslinjen: 90 101, chatt.mind.se.
  • Föräldratelefon: 020-85 20 00.
  • Jourhavande kompis: 020-22 24 44.