Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineKate Middleton

Mikael Sandström försvinner från Nyhetsmorgon – hävdar att TV4 ljuger

05 jan, 2024, 09:07 
Mikael Sandström
Mikael Sandström avslöjar att hans samarbete med Nyhetsmorgon inte kommer att se ut som det brukar.
Annons

Mikael Sandström har genom åren blivit en tittarfavorit i Nyhetsmorgon. Han är där varje tisdag och svarar på tittarnas frågor om hälsa och välmående, med hjälp av sina decennier av erfarenheter som praktiserande läkare.

Men TV4 har haft tuffa tider på sistone. De har tvingats till upprepade nedskärningar på grund av det ekonomiska läget. Många har undrat: hur kommer detta att påverka Nyhetsmorgon?

Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Mikael Sandström försvinner från Nyhetsmorgon

För Mikaels del kommer hans medverkan i Nyhetsmorgon att förändras framöver. Han försvinner från rollen som veckoinslag och kommer att dyka upp med oregelbundet.

Mikael Sandström i Nyhetsmorgon
Mikael tror inte att TV4 säger hela sanningen!

Det avslöjar han i en intervju med Aftonbladet.

– Jag får frågor från vårdcentraler hela tiden, men det vill jag inte. Däremot ska jag fortsätta med TV4 och "Nyhetsmorgon" i vår, även om det blir färre gånger, berättar Mikael för Aftonbladet.

Annons

Påstår nu att TV4 ljuger

TV4 har sagt till Mikael att detta inte kan kopplas till nedskärningarna. Mikael är dock av en annan uppfattning – han tror att kanalen inte varit helt sanningsenliga.

– De hävdar att jag inte har det, men det har jag nog. Men det passar mig alldeles perfekt. Jag ska vara med varannan tisdag nu medan det tidigare var varje tisdag. När jag frågar om de har en långsiktig plan så hävdar de det, men jag märker inte det, säger han till Aftonbladet.

"Soldoktorn" har redan sagt upp sig

Mikael har tidigare varit nära att säga upp sig från Nyhetsmorgon. Hans ikoniska solbränna ledde till så många kommentarer att han tröttnade.

"Jag kommer ihåg att klockan var strax efter 11 på tisdagsförmiddagen när jag på vägen hem stannade till på en parkeringsplats någonstans utanför Bålsta och skrev ett brev till chefen för Nyhetsmorgon, där jag sa upp mig på stående fot", skriver Mikael i sin bok Sånt är livet: berättelser från akuten.

Men han blev övertalad att stanna – tack och lov!

Annons