Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael Sandström sa upp sig från TV4 – efter händelsen i Nyhetsmorgon

24 maj, 2024, 17:30 
Mikael Sandström berättar om inslaget som fick honom att säga upp sig från TV4.
Annons

Det fanns en tid då Mikael Sandström var något av en novis tv-doktor. Han hade inte stått framför kameran så hiskeligt mycket och var inte beredd på det drev som skulle dra igång efter ett av hans inslag 2013.

Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

Mikael hade precis kommit hem från en solsemester i Thailand. Bilderna visade tydligt att han lapat i sig en hel del sol under vistelsen och i sändning fick han svara på frågor om hur bra det egentligen är att ”sola då där mycket".

Den populära tv-doktorn förklarade att han hela tiden varit noggrann med att inte bränna sig, men bekräftade samtidigt att det så klart hade blivit en hel del solande i Thailand.

Annons
Mikael Sandström
Mikael Sandström är en mycket omtyckt tv-läkare. Så här kan det se ut när han medverkar i Nyhetsmorgon.TV4

Mikael Sandström sa upp sig

Där väcktes kritiken. Tittarna undrade hur en läkare av hans kaliber kunde bli så solbränd och påpekade att det var oansvarigt då för mycket solande kan ge malignt melanom.

Programledaren Tilde de Paula berättade för Mikael under reklampausen att de fått in över tusen kommentarer, men han kunde inte i sin vildaste fantasi förstå vilken uppståndelse det skulle komma att bli.

Några av Sveriges tidningar började höra av sig. Mikael befann sig i en helt ny situation och visste inte hur han skulle hantera all kritik, berättar han för Expressen.

Annons

Då sa han upp sig.

– Jag kommer ihåg att jag stannade på en parkeringsficka och läste igenom allt som skrivits. Sedan skrev jag ett brev till chefen på ”Nyhetsmorgon” och skrev att ”ska det vara så här så slutar jag”, säger han och fortsätter:

– Jag upplevde att Tilde och Peter fick skit och att ”Nyhetsmorgon” fick skit för det jag gjorde. Så jag skrev att det inte var någon idé att jag kom tillbaka.

Övertalades att stanna

Man kan tacka Tilde de Paula och Peter Jihde för att Mikael fortsatte på TV4. De skickade en massa stöd som gjorde att tv-doktorn kände för att ge det en ny chans.

Annons

– Peter skrev till mig att ”du är det bästa som har hänt ‘Nyhetsmorgon’ de senaste åren” och att de fanns där för mig och stod bakom mig. Tilde skrev samma sak. Så jag blev övertalad att köra några gånger till för att se vad som skulle hända och jag gick med på det, säger Mikael Sandström.

Ja, och när Mikael väl återvände blev allt bättre. Epitetet "Soldoktorn” fick han dock leva med.

Mikael Sandström
Mikael Sandström.Adam Ihse/TT

Foto: TT/TV4

Annons