Mikael Sandström tillbaka i Nyhetsmorgon efter otäcka händelsen: "Bland det värsta jag varit med om"

31 maj, 2022, 10:00 

Nu berättar han.

Annons

Hela Sveriges doktor, Mikael "Soldoktorn" Sandström syns ofta i Nyhetsmorgon där han kommer med viktig fakta och tips och tricks när det kommer till vår hälsa.

Men förra veckan var han ersatt av en vikarie, och programledarna sa att Mikael var på semester. Nu är den verkliga anledningen bakom hans frånvaro avslöjad, och han berättar om det i direktsändning.

Därför försvann han från rutan

Doktor Mikael är ju som bekant störtkär, i ingen mindre än Lotta Engberg. Parets kärlekshistoria tog fart mitt framför ögonen på oss, genom flörtar och inviter i kvällspressen. Nu bor paret tillsammans, och delar vardagen med varandra.

Förra veckan fick vi se vad turturduvornas nästa gemensamma projekt var, genom en bild på Instagram.

"Toppar formen inför fångarna på fortet " Skrev Mikael under en bild på honom och Lotta.

Sagt och gjort, paret begav sig till Fort Boyard utanför den västfranska kusten för att tävla i utmanande celler och samla ihop nycklar. Kanske blev det hela också en utmaning för relationen, det återstår att se om Lotta och Mikael tävlade mot eller med varandra...

Annons

Berättar om händelsen

Det var också anledningen till att Mikael inte dök upp i Nyhetsmorgon där vi är vana att se honom. Men under tisdagsmorgonen var han tillbaka, och gjorde Soraya Lavasani och Martin Järborg sällskap i studion. Ämnet för dagen var näsblod, men innan det var dags att avhandla det, påpekade Soraya hans frånvaro.

– Välkommen tillbaka till studion Doktor Mikael! För du är nyss hemkommen från Fort Boyard! Du har tävlat i Fångarna på fortet, säger Soraya glatt.

– Vår egen Marcus Noterius ska ju också göra det. Sprang du på honom där?

Mikael berättar att han inte stötte på TV4-kollegan Marcus Noterius i Frankrike, men när Soraya frågar om han har några goda råd på vägen är svaret kryptiskt – men tydligt.

–Ja, det har jag. Undvik klistret.

–Jaha…? svarar en förvånad Soraya Lavasani.

– Det finns en cell med klister, och där sitter man i klistret för gott. Det är knappt jag kom hem jag blev sen till planet, berättar Mikael Sandström.

Annons

– Kunde dom bända loss dig då? frågar Martin Järborg.

– Ja, klippas, skämtar Mikael.

– Det är nog bland det värsta jag varit med om.

Här får vi snart se Soldoktorn och Lotta springa runt mellan cellerna!

Foto: TV4

Annons