Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael Sandströms dolda relation med Lotta Engbergs nära vän – nu är allt ute

04 jun, 2023, 06:00 
Lotta Engberg och nära vännen berättar själva om relationen.
Annons

Lotta Engberg kommer fira stort på Liseberg i år. Det blir hennes 20:e sommar på allsångsscenen, och som så många gånger förr kan vi räkna med att den erfarna sångfågeln kommer leverera odödliga allsångsklassiker.

Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

TV4 bekräftade nyligen för Svensk Damtidning att man vidtagit en rad säkerhetsgärder för att säsongen, likt en rad andra storprogram, inte ska drabbas av stormande klimataktivister.

– Vi arbetar i nära samarbete med Liseberg och är väl bemannade med säkerhetspersonal inför sommarens livesändningar av Lotta på Liseberg, sa Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Lotta Engberg och Mikael Sandström
Lotta Engberg och sambon Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

Lotta Engbergs återförening med ”Bettan”

Efter sommaren väntar nya spännande äventyr för Lotta. Tillsammans med tidigare schlagerkollegan Elisabeth ”Bettan” Andreassen beger hon sig ut på en julturné i november.

Annons

Tillsammans med Kikki Danielsson slog de igenom med gruppen ”Kikki, Bettan & Lotta” för tjugo år sedan. De har även varit vänner i över 40 år och längs livet har vikten av den gjort sig påmind flera gånger.

”Bettan” om relationen till Mikael

”Bettan” brukar också med jämna mellanrum besöka Lotta och Mikael ”Soldoktorn” Sandström i parets villa i Mölnlycke, beläget strax utanför Göteborg, och hon trivs minst sagt i deras sällskap.

Hon har även utvecklat en fin relation till Lottas sambo. Tillsammans brukar de stå vid Lottas flygel och sjunga alla möjliga låtar, säger ”Bettan” till Expressen.

– Jajamän. Han (Mikael Sandström reds anm.) är en Ivrig lyssnare och ivrig körsångare som tycker det är kul att sjunga, säger hon.

Mikael Sandströms present

”Bettan” berättar vidare att Mikael brukar laga fisksoppa när hon och Lotta Engberg är klara med ”Bingolotto”, något den forna schlagerduon tycker är kanon.

Mikael har även bestämt sig för att välkomna ”Bettan” in i värmen ordentligt och gett henne en present som hon kan använda när det vankas bastubad i Mölnlycke-villan.

– Jag har egen morgonrock där. Det är så mysigt. Vi badar bastu, tittar på film och lagar god mat.

Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg
”Bettan” och Lotta Engberg har varit vänner i 40 år och umgås med jämna mellanrum.

Foto: TT

Annons