Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael Sandströms livsförändring med Lotta Engberg – nu är det ett faktum

03 jun, 2023, 16:00 

På 65-årsdagen väljer Mikael Sandström att berätta om livets vändning efter kärleksavslöjandet med Lotta Engberg.

Annons

I en intervju avslöjade Lotta Engberg att hon var lite tagen av tv-läkaren Mikael Sandström. Sedan hörde han av sig, de sågs och resten är som man säger i den kittlande kärlekskarusellen: historia.

Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

I dag lever paret tillsammans i en villa i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. Huset på 385 kvadratmeter erbjuder lyxiga bekvämligheter som inomhuspool, bastu och ett biorum.

Paret älskar dessutom att lämna Sverige och bege sig till varmare breddgrader. På semestern ser de till att njuta av de lediga timmarna och är inte främmande för att äta god mat eller spela golf.

Annons
Mikael Sandström och Lotta Engberg
Mikael Sandström och Lotta Engberg lever ett lyckligt liv i villan i Mölnlycke, strax utanför Göteborg.

Lotta Engberg om 60-årsfirandet

När Lotta Engberg i mars fyllde 60 år reste paret till Spanien. I en intervju med Aftonbladet berättade den folkkära sångerskan att det var en härlig känsla att fylla år.

– Det känns lite overkligt, men också fantastiskt. Om jag ska vara riktigt ärlig känner jag mig inte som 60 år, men det är magiskt att få fylla det och må som en liten prinsessa, sa Lotta till Aftonbladet.

Mikael Sandström om 65-årsfirandet

Och nu är det dags att fira Mikael Sandström. Den 3 juni fyllde han 65 år och likt sin älskade Lotta känner han inte riktigt att siffran återspeglar sig i det sinne som han beskriver som ”yngre”.

Annons

Men olikt vid Lottas stora firande väljer paret den här gången att hålla sig på hemmaplan. När solen väl är framme i Sverige behöver man ju inte alltid söka sig utomlands för värmen.

– Det ska ju bli fint väder och då åker vi eventuellt ut till vårt sommarställe på Flatholmen som ligger utanför Tjörn. Det blir ingen större baluns utan bara jag och Lotta. Vi reste nyligen iväg när Lotta fyllde 60 år så vi har festat så det räcker, säger Mikael till Aftonbladet.

Lotta Engberg och Mikael Sandström
Mikael Sandström njuter av sin 65-årsdag med Lotta vid sin sida.
Annons

Mikaels livsförändring – berättar nu

Mikael Sandström berättar vidare att hälsan är god, men att han i stunder festar lite för mycket, och att livet tagit en helt annan vändning än för fem år sedan – då han firade sin 60-årsdag utan någon Lotta vid sin sida.

– Verkligen. Grannen där var den enda som hörde av sig på 60-årsdagen. Det var lite sorgligt. Jag hade i och för sig dragit mig undan lite, men jag tillbringade dagen i ensamhet på en ö. Det är fan deprimerande bara det.

Annons

Vinden har onekligen vänt för Mikael Sandström, som nu kan njuta av lyckliga dagar tillsammans med sin Lotta. Han säger även att han är ”lycklig”, en känsla som så klart är avgörande för en bra födelsedag.

– Ja, det är jag. Men jag tror inte jag peakar nu. Jag hade tidigare grundtanken att det bästa i livet låg bakom mig. Så kände jag i många, många år och förlikade mig med den tanken. Men nu kan det istället vara så att det bästa fortfarande ligger framför mig. Det är en skön grundinställning.

Mikael Sandström och Lotta Engberg
Mikael Sandström firade sin 60-årsdag ensam – nu firar han sin 65-årsdag med Lotta Engberg.

Foto: TT/Instagram

Annons