Mikael Sandströms stora utseendeförändring – chocken för Lotta Engberg

Mikael Sandström och Lotta Engberg

Mikael Sandström har genomgått en stor utseendeförändring efter att ha varit med i ett tv-program.
”The island Sverige” – se trailern här!
0:45

Efter reklamen: ”The island Sverige” – se trailern här!

(0:45)

Slå på ljud

Mikael Sandström, 63, och Lotta Engberg, 58, är upp över öronen förälskade. Då vill man som bekant se så mycket av varandra som möjligt, men så kom ett åtagande som tvingade Mikael bort från sin älskade.

Han deltog nämligen i Discovery-serien The Island, där deltagarna sätts på en öde ö i Stilla havet och får testa sina överlevnadskunskaper.

Mikael Sandström totalt förändrad efter programmet

I en intervju med Svensk Dam har Mikael berättat om hur han hanterade att vara ifrån Lotta under så pass lång tid.

– Jag visste ju vad jag gav mig in på tidsmässigt. Så det tycker jag väl var hanterbart, säger Mikael till vår erfarne reporter Per Lidholm.

– Om man är tillsammans med någon så har man ju det som en mental plats. En mental oas att gå till när man är ensam och att ha på natten att tänka på. Och det är bra för psyket.

Men det var en annan Mikael som mötte Lotta när de återförenades efter inspelningen av The Island. Tillgången till mat var minst sagt begränsad på ön, så deltagarna rasade i både vikt och muskler.

"Har tagit så lång tid"

För Mikael krävdes det hårt arbete för att han åter skulle bli den Mikael som Lotta känner igen.

– Det har tagit fram tills nu, över ett halvår att komma tillbaka, säger Mikael till Expressen.

– Jag är rätt så ihärdig men ändå har det tagit så lång tid.

Både Lotta och Mikael är träningsnarkomaner och tränar regelbundet.

– Men lite annorlunda och vi har nog lite olika drivkraft och insikt. Det är nog mer fokuserat på rörelse än styrka, skulle jag säga. Det är mycket stretchning och tänjning och rörelseomfång, och ganska lite att ta i, säger Mikael i podcasten Utforska vården.

– Om du inte gör någon fysisk aktivitet har du ungefär tolv års kortare förväntad livstid än om du tränar 30 minuter, tre dagar i veckan. Det gäller från 40 år och framåt. Så för varje träningspass du gör förlänger du livet med det dubbla.