Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikaels snuskiga ord i tv – sker mitt framför Lotta: ”Men gud!”

12 apr, 2024, 15:30 
Här bjuder Mikael Sandström på ett snuskigt skämt som ställer alla.
Annons

I flera år stod Lotta Engberg på Lisebergsscenen och sjöng allsång med svenska folket. Under åren bjöd hon på odödliga klassiker som ”Fyra bugg och en Coca Cola”, ”Jag hade en gång en båt” och ”Du är min man”, samtidigt som publiken gungade i takt, applåderade frenetiskt och sjöng med för fulla muggar.

6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!Brand logo
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!

I dag har hon lämnat sitt älskade Liseberg för att få mer tid till familjen. Där är sambon Mikael Sandström en av medlemmarna och tillsammans gillar de att resa, spela golf, äta lyxiga middagar och hitta på diverse äventyr i gemensam trupp.

Annons

De bor tillsammans i en villa på 385 kvadratmeter i Mölnlycke. Villan rymmer ett biorum med filmduk och biofåtöljer, samt en egen spa-avdelning med bastu och pool. Med andra ord är det ett perfekt hem för den som vill kunna lyxa till det lite i vardagen och finna nödvändig avkoppling mellan varven.

Mikael Sandström och Lotta Engberg
Mikael Sandström och Lotta Engberg utanför sitt hem i Mölnlycke.JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet

Mikaels snuskiga ord i tv

Nu har Lotta och Mikael bestämt sig för att utmana sig själva. Under torsdagen ställdes de mot varandra i en kunskapsduell i det populära frågesportprogrammet ”Smartare än en femteklassare”, som leds av ”Leif och Billy”-duon Klas Eriksson och Alfred Svensson.

Annons

Det var också då, när Mikael skulle svara på en fysik-fråga avsedd för barn i årskurs 2, som han bjöd på ett snuskigt skämt som ställde såväl programledare som Lotta Engberg och fick dem att förvånat gapa stort med munnen.

”Vilken metall utöver kobolt och nickel är magnetisk?” löd frågan som till en början fick Mikael att klia sig klurigt i huvudet, innan han skämtsamt svarade:

– Årskurs 2, magneter och magnetism. Anal magnetism vet jag ju vad det är.

Lurade alla: ”Men gud”

Klas frågade då vad Mikael egentligen menar med "anal magnetism”.

Annons

– Ja, det är om det fastnar ett redskap här bak, svarade Mikael och tog sig för baken.

Lotta kunde inte låta bli att fnissa åt sin sambos tilltag, samtidigt som båda programledarna tycks undrande om det verkligen kan stämma.

– Nej, det var ett skämt, sa Mikael.

– Men gud, vad jag gick på det. Hur fungerar det tänkte jag? Jag tänkte att det var ett medicinskt tillstånd, svarade Alfred.

Mikael Sandström
Mikael Sandström kan inte låta bli att skratta åt sitt skämt i ”Smartare än en femteklassare”.Discovery+

Foto: TT/Discovery+

Annons