Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Cristina Stenbeck berättar om stora familjetragedin

20 okt, 2017, 16:15 
Det här är första gången hon öppet talar om den yngre brodern, Max Stenbecks, död.
Annons

41 år, huvudägare i Kinnevik och med 80 000 anställda. När Gen Pep idag hade sin inspirationsdag på Karolinska Institutet berättade powerkvinnan Cristina Stenbeck om sitt engagemang – och den egna familjetragedin.

– Själv förlorade jag min lillebror Max i diabetes typ 1. Han var 30 år gammal, och när man drabbas av en sådan tragedi så måste man använda insikten till något viktigt. Och det tycker jag verkligen att jag kan göra genom Gen Pep.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Min flytt hit till Sverige med familjen sammanföll med att Gen Pep startade. Jag letade efter något att sätta tänderna i och tyckte att det var en bra sak. Jag tror inte på pekpinnar, vi måste skapa bra förebilder i stället. Hemma försöker jag alltid föregå med gott exempel och inte sitta i soffan för mycket.

– Det är viktigt att barn och unga förstår att rörelse kan vara skillnaden mellan ett långt liv och ett liv som tar slut i förtid.

Hur ser din egen träning ut?

– Med 32 företag och fyra barn och tidiga morgnar på SVT, så känner jag mig inte så fit… Men jag jagar min ettåring och sedan håller man sig självklart igång när man reser så mycket som jag gör. Och barnen ser till att jag rör på mig. Sedan håller jag det enkelt. Jag väljer sådant som fungerar i min vardag. Och jag lär mina barn hur viktigt det är att röra på sig.

– Gen Pep är en fantatisk gräsrotsrörelse och ett otroligt entreprenörskap. Vi kommer att få se totally mätbara resultat!

Läs också:

Foto: IBL

Annons