Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Miljardären Daniel Ek i storbråk – nu slår han tillbaka

31 jan, 2022, 07:40 

Det har blossat upp en stor konflikt gällande innehåll på Spotify – nu kommer åtgärder, skriver Daniel Ek i ett pressmeddelande.

Annons
3 kungliga snackisar vecka 4!Brand logo
3 kungliga snackisar vecka 4!

Det har pågått en konflikt kring Spotify och vad som är okej att säga och inte på plattformen. Det har lett till att den legendariska artisten Neil Young har lämnat plattformen med all sin musik, då han inte vill associeras med personer som sprider desinformation.

Den här gången handlar det om Joe Rogan, 54, som driver världens största podcast. I ett av de senaste avsnitten pratar han om covid-19-vaccinet, och han är inte positivt inställd.

Bråket har blivit en världsnyhet och många har uttryckt sitt stöd för den ena eller den andra parten. En som ställer sig på Neil Youngs sida är den lika legendariska artisten Joni Mitchell, som även hon plockar bort sin musik från plattformen.

Daniel Ek ger sig in i konflikten

Nu har Spotifys vd och grundare Daniel Ek uttalat sig för första gången.

”Personligen finns det mängder av av individer och åsikter på Spotify som jag starkt tar avstånd ifrån”, säger Daniel Ek i ett pressmeddelande.

”Vi vet att vi har en avgörande roll i att stödja skaparnas uttryck samtidigt som vi måste balansera det med säkerheten för våra användare. I den rollen är det viktigt för mig att vi inte tar positionen att censurera innehåll samtidigt som vi ser till att det finns regler och konsekvenser för de som bryter dem.” fortsätter han.

Annons