Miljardärskan Cristina Stenbeck väntar tvillingar

Cristina Stenbeck väntar tvillingar.

Cristina Stenbeck väntar tvillingar.

Miljardärskan Cristina Stenbeck och maken Alex Fitzgibbons väntar tvillingar i sommar, men hon har inga planer på att sluta jobba.

– Den här sommaren är inget för veklingar och mesar direkt, säger affärskvinnan Cristina Stenbeck.

Syftar hon månne på något stort businessprojekt eller någon jätteaffär som ska ros i land? Nej, hon tänker såklart på att hon och maken Alex Fitzgibbons väntar tvillingar i sommar. Och summan av detta blir tre små rosiga blöjbarn att ta hand om – sommaren 2008 blev de ju föräldrar till en liten flicka.

– Jag är glad för att min man och jag är ganska energiska, konstaterar Cristina i tidningen Metro.

Miljardärskan Cristina styr Kinnevikarvet efter pappa Jan Stenbeck med järnhand. In i minsta detalj engagerar hon sig för faderns livsverk. Samtidigt låter hon inte den lysande karriären stoppa henne från att bilda familj. 2005 gifte hon sig med sin Alex och familjen har sin fasta punkt i London. För knappt två år sedan anlände dottern.

Tillbaka till arbetet

– Det är helt fantastiskt att vara mamma men jag har tvingats bli mer effektiv nu, berättade Cristina för Dagens Nyheter.

Ganska snart efter dotterns födelse återvände Cristina till arbetet. Från hemmet i London styrde hon företaget – kombinerat med rollen som mor.

– Det går att balansera tiden mellan arbetet och familjen bara man prioriterar. Men det är klart att jag får lite hjälp med att orka eftersom hon sover så bra om nätterna.

Återstår att se hur det går att förena rollen som mor till tre småttingar med ett superkrävande yrke. Men det blir säkerligen inga problem – det är ju Cristina Stenbeck vi talar om

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: IBL