Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mischa Billing bekräftar relationen – med Mästerkock-deltagaren: ”Härligt!”

08 mar, 2024, 07:00 
Mischa Billings egna ord om relationen till Sveriges mästerkock-deltagarna.
Annons
7 saker du inte visste om Mischa BillingBrand logo
7 saker du inte visste om Mischa Billing

I tio års tid har Mischa Billing suttit i Sveriges mästerkock-juryn. Där har hon fått ge både ris och ros, fått provsmaka mat som lämnar mycket att önska, men också måltider som gör att hon älskar sitt jobb, som fått henne att utbrista saker som ”Ja du, satan i gatan vad bra detta är”.

Mischa vet vad hon pratar om. Hon är både sommelière och lektor i måltidskunskap, så när hon är framme och bedömer maten är det med den kunskapen i ryggen som hon tryggt kan luta sig tillbaka och veta att hon med all sannolikhet gjort en rättvis bedömning.

När juryn valt ut alla 12 deltagare som ska göra upp om den ärofyllda Mästerkock-titeln, är det inte utan att Mischa känner lite extra nerv. Hon vet vilket slit som ligger bakom för att ta sig så långt i tävlingen och hoppas att det ska gå bra för samtliga.

Annons
Mischa Billing
Mischa Billing är inne på sitt tionde år som jurymedlem i Sveriges Mästerkock.TV4

Mischa Billing bekräftar relationen

Under åren har hon också fått en fin relation till flera av de tidigare deltagarna. Ibland springer de på varandra, säger hej och i en intervju med Godare avslöjar Mischa att hon kommit vissa så pass nära att hon inte ryggar undan för att bli bjuden på middag av dem.

– Massvis! Jag har ju kontakt med många av dem. Ibland springer jag på dem i olika sammanhang eller får något litet meddelande. Det finns väldigt, väldigt mycket värme.

TV4-stjärnans fina stöd

Man behöver inte vara en raketforskare för att förstå att bandet mellan Mischa och deltagarna blir starkt under tävlingens gång. Även om hon är med och bestämmer vilka som ska gå vidare i tävlingen, så finns också där som stöd och försöker få kockarna att nå sin fulla potential.

Annons

– Det är ju det som är fantastiskt. Man har fått vara med en liten bit på deras resa. och varit med och vattnat lite på något ställe som har gjort att de har kunnat växa och jobba vidare. Det är härligt, säger Mischa och berättar att hon själv har lagat mat från de kockar som kommit så långt att de släppt kokböcker:

– Inte i år men jag har ju kokböckerna från tidigare år och jag gillar att laga efter recept. Så det har jag gjort. Men jag justerar kryddning och lite annat sådär efter hand.

Sveriges Mästerkock
Mischa Billing har en fin relation till flera personer som medverkat i Sveriges Mästerkock.TV4

Foto: TV4

Annons