Mischa Billings beslut: Hemliga livet utanför tv-rampljuset: ”Håller för mig själv”

26 sep, 2022, 13:30 
AvLinus Brännström

Hon har blivit folkkär genom sin juryroll i Sveriges mästerkock.
Men utanför rutan håller Mischa Billing en låg profil – nu avslöjar hon varför.

Annons
7 saker du inte visste om Mischa Billing
7 saker du inte visste om Mischa Billing

Det har gått sju år sedan Mischa Billing klev in i TV4:s Sveriges mästerkock. I den femte säsongen av den älskade mattävlingen ersatte hon Anders Dahlbom och har sedan dess varit en konstant i den namnkunniga juryn. Nu är hon aktuell med en ny säsong av kändisversionen Sveriges mästerkock VIP.

Till skillnad från jurykollegor som Per Morberg, Leif Mannerström och Markus Aujalay var Mischa Billing i princip okänd för den breda allmänheten när hon hoppade på programmet. Även om hon tidigare medverkat i tv-program som Aspegren mitt i maten blev hon tack vare Sveriges mästerkock plötsligt igenkänd överallt.

– Alltså Gud, i början var det lite ovant att bli så igenkänd men man vänjer sig efter ett tag. Jag måste också säga att det är rätt fantastiskt att få så mycket positiva och glada tillrop. Det är härligt, säger Mischa Billing till Svensk Damtidning.

Mischa Billing, jurymedlem i Mästerkocken VIP
Mischa Billing har blivit en av TV4:s stora profiler.

Så lever Mischa Billing utanför Mästerkocken

Numera tar tv-jobbet halva hennes tid – resten av tiden lägger Mischa Billing, som är expert på kombinering av mat och dryck, på sitt arbete vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan som är en del av Örebro universitet.

Annons

– Jag har en 50-procentig tjänst på Örebro universitet där jag har ett lektorat, så jag undervisar ju i mat och dryck och forskar inom det, berättar hon.

Men utöver det är det mesta kring hennes liv utanför rutan höljt i dunkel. När Mischa Billing sommarpratade tidigare i år var hon sparsam med detaljer kring privatlivet. Tidigare har dock små detaljer sipprat ut.

I en intervju med Aftonbladet för några år sedan berättade hon om varför hon inte har några egna barn.

– Det blev bara inte så. Det hände så himla mycket jobbmässigt för mig dom åren och jag träffade ingen man jag kände att jag ville ha barn med. Jag har aldrig känt att jag måste definiera mig som mamma för att vara en hel person, sa hon till tidningen och berättade samtidigt att hon haft tre långa förhållanden i sitt liv.

I Sveriges mästerkock VIP syns den klassiska juryn med Markus Aujalay, Leif Mannerström och Mischa Billing.

Mischa Billing: ”Det håller jag för mig själv”

Mischa Billing delade tidigare sin tid mellan lägenheten i Stockholm och familjens gamla statarlänga i Skåne som hon tog över för sex år sedan. Numera har hon ännu närmare till torpet då hon sedan augusti är skriven i en lägenhet i Lund.

Annons

Hon lever tillsammans med sin älskade hund Elsa, en tioårig dansk-svensk gårdshund.

Mischa Billing berättar att det är ett medvetet val att hålla sitt privatliv utanför offentligheten.

– Det är nog ett beslut jag har tagit, att inte vara för privat. Det håller jag för mig själv och sedan har jag min officiella sida. Det bara blev så och jag trivs rätt bra med det, säger hon till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons