Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Missen i Allsång på Skansen – som tittarna inte skulle höra: "Nu måste jag..."

26 jul, 2023, 09:00 

Det som inte fick hända hände under Allsång på Skansen-sändningen.

Annons

Pernilla Wahlgren har briljerat ytterligare en vecka på sitt nya sommarjobb, som programledare för Allsång på Skansen. Och visst är det som upplagt för succé med den stjärnspäckade gästuppställning hon har!

Tisdagens sändning bjöd på en duett med Peter Jöback, en hejdundrande hyllning till Lasse Holm – och en miss inför miljonpublik...

Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tidernaBrand logo
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

Så väljs låtarna till Allsång på Skansen ut

Vid det här laget är upplägget till Allsång på Skansen välkänt. Om inte avslöjas det hela i namnet. En välkänd artist uppträder med sin egna låt, och fortsätter kvällen med en egenvald allsång ur ett förutbestämt häfte.

Exakt hur låtarna till häftet väljs är okänt, men den tidigare programledaren Sanna Nielsen avslöjade en gång hur det ser ut bakom kulisserna:

Annons

– Idag börjar arbetet med alla allsånger vi ska sjunga tillsammans i sommar. 100 st ska väljas ut idag. Vad tycker ni? Vilka allsånger vill ni ha med i årets allsångshäfte? skrev hon då.

Med åren blir låtarna också alltmer moderna. Under veckans sändning sjöng hela Skansen bland annat raderna "Vi dricker cava Aperol" från gruppen Mares hitlåt Sunnanvind från 2019.

Missen i Allsång på Skansen – kunde inte orden

Efter att rapparen Stor uppträdde med nya låten Stora blå ihop med Ison & Fille och Thomas Stenström var det dags för han att sjunga upp ihop med Skansen.

Han berättade för Pernilla att han valt klassikern Jag vill vara din Margareta av Sten & Stanley, och började sjunga. Men efter de första raderna, som nog sitter hos de flesta, tvingades han avslöja sig inför miljonpublik.

– Nu måste jag läsa här... sa han mitt i låten och syftade på att texten inte riktigt satt.

Det är ju en sån sak som tittarna inte ska höra! Texten projiceras också på scenen, så när artisterna tappar orden kan de tjuvkika där utan att någon vet. Men nu råkade alltså Stor avslöja sig!

Men allsången flöt på, och han passade på att dela ut micken till publiken när han blev osäker på orden – en proffsig manöver!

Stor sjunger allsång i Allsång på Skansen
Stor briljerade i Allsång på Skansen.

Foto: SVT

Annons