Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mitt i glädjeyran – Kronofogden slog till mot Gunilla Persson efter sändning

18 feb, 2024, 10:46 
Kronofogden slog till mot Gunilla Persson i Växjö efter sändning.
Annons

Under lördagskvällen säkrade Gunilla Persson en finalkvalplats i Melodifestivalens tredje deltävling. Hennes medverkan har varit omtalad av många skäl, bland annat den skuld hon har hos Kronofogden här i Sverige.

Nu rapporterar Expressen att Kronofogden slog till mot Hollywood-frun på hotellet efter sändning – och enligt tidningen tog de ett par Chanel-skor, ringar och fyra halsband.

Gunilla Perssons vilda festnatt med kungen & SilviaBrand logo
Gunilla Perssons vilda festnatt med kungen & Silvia

Gunilla Perssons ord om skulderna: "Häxjakt"

Skulderna ligger på runt 630 000 kronor, och kom till då Gunilla bodde och verkade i USA, men samtidigt fick barnbidrag hemma i Sverige. Inför den tredje deltävlingen berättade Gunilla för Aftonbladet om sin syn på saken:

– Jag kan väl säga så här, att jag är inte skyldig de pengarna. Min dotter var berättigad barnbidraget. Hon är en svensk medborgare. Vi tillbringade mycket tid i Sverige och det har varit en typ av häxjakt mot mig som person, sa hon och fortsatte:

Annons

– Jag kunde inte försvara mig i tingsrätten på grund av att min mamma var väldigt sjuk. Så jag hade att välja mellan att kanske låta henne dö själv på sjukhuset eller åka till tingsrätten i Sverige och försvara detta. Så därför fick jag en tredskodom, vilket betyder att jag inte är dömd. Utan jag är skyldig enligt det beslutet, de här pengarna. Och det är ju någonting vi får ta senare.

Gunilla Perssons advokat om Kronofogdens besök

Nu avslöjar Expressen att Kronofogden slagit till mot Persson, och att man kommer sätta ihop ett utmätningsbeslut. Det är sedan upp till Gunilla om hon vill överklaga det.

– Det är så här det fungerar, visar man upp en tillgång och har en skuld så riskerar man att den utmäts, säger Johannes Paulson vid Kronofogden.

Han berättar även att det ska ha varit ett lugnt samtal.

Gunilla Perssons advokat Mark Safaryan säger till Expressen att de är nöjda med utfallet, och att besöket var planerat.

– Det var en konstruktiv diskussion och en konstruktiv dialog, vi har kommit fram till att vi ska ha ett samarbete kring den här frågan.

Foto: TT

Annons