Molly Hammar berättar om nära döden upplevelsen: "Krockade med min familj"

Molly Hammar berättar om nära döden upplevelsen: "Krockade med min familj"

Molly Hammar, 26, gjorde succé i ”Idol” – men det slutade med att hon sparkades av sitt skivbolag. Nu tar hon revansch i ”Så mycket bättre” och berättar här om terapin, kroppsaktivismen och om hur en man ville köpa bilder av hennes fötter. – Det här är så jävla mörkt, har hon sagt till Wellness.

Efter reklamen: 5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”

Slå på ljud

Molly Hammar medverkade 2011 i TV4:s ”Idol” och slutade på en fjärdeplats. Efter diverse strul där hon bland annat sparkades av sitt skivbolag är hon nu tillbaka, och det rullar verkligen på för artisten som föddes i Umeå.

Ep:n ”Sex” kritikerrrosades och har hyllats i internationella medier som BBC, Billboard och Nylon Magazine. På hemmaplan har vi sett henne i gånger två i Melodifestivalen.

Tillsammans med Bob Sinclair släppte Molly ifjol singeln “We could be dancing”, som snabbt seglade upp som snabbt blev den mest spelade låten på radion i Italien, samt till topp 20 på radio i Frankrike. Och nu är det alltså dags för succéprogrammet ”Så mycket bättre”.

– Jag var extremt transparent kring vad jag har varit med om i mitt privatliv. Jag berättade om kärleksrelationer och om min relation till mig själv. Det var jävligt känsligt att blotta sitt hjärta, har hon berättat för Wellness.

Molly är en av artisterna i årets säsong av Så mycket bättre.

Foto: TT

"Jag har en stark inre röst som jag inte alltid lyssnat på"

Molly Hammar gör ingen hemlighet av att hon regelbundet går i terapi.

– Ja, jag går hos psykolog och kommer faktiskt direkt från terapin nu. Den är jätteviktig för mig. Det har blivit en del av min vardag och ett sätt att utvecklas och bli starkare mentalt, har hon sagt till Wellness.

Psykologmötena har verkligen hjälpt Molly Hammar och hon säger angående eventuella insikter om sig själv:

– Å jävlar … Det måste nog vara att jag inte har haft så mycket självrespekt som jag trodde. Jag har förespråkat mycket självkärlek, men insett att jag inte har varit så bra på det själv. Det kan yttra sig i att jag gör saker för andras skull och inte min egen. Jag har en stark inre röst, som jag inte alltid lyssnat på, men det har jag lärt mig nu.

Foto: BARDELL ANDREAS/Aftonbladet/TT

Molly Hammar om kroppsidealen i samhället: "Hatar det så genuint"

Molly Hammar är en stark röst vad gäller debatten om kroppsideal. Alla ska få se ut som dom vill.

– Jag tycker att vi har gått bakåt i tiden. Vi har blivit tystare om problematiken kring kroppsideal. Vågen av kroppspositivism som kom för några år sedan har långsamt försvunnit. Kroppsideal går i cykler och nu upplever jag att vi är tillbaka vid det tidiga 2000-talet där folk ska vara så kokainsmala, har hon sagt till Wellness.

– Det här är så jävla mörkt. Jag hatar det så genuint. Det är hemskt att tvingas vara en del av ett samhälle med sådana ideal. Jag försöker gå min egen väg och skärma av mig själv. Jag känner att jag står kvar mitt i stormen som en kurvig person. Man måste acceptera att ens kropp inte är en trend.

Foto: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT

Orden om dejtinglivet: "Jag hoppas"

I skrivande stund är Molly Hammar singel. Till Aftonbladet sa hon i våras angående kärleksstatusen:

– Jag måste ge det minus alltså. Jag träffar ingen just nu och jag jobbar bara. Det är inte mitt fokus just nu. Det kanske blir plus fem i slutet av sommaren, jag vet inte. Jag hoppas det. Men visst hör intressenter av sig, om än på det konstigaste vis.

På Cafés fråga om det konstigaste DM hon fått blev svaret:

– Från en man som ville att jag skulle sälja bilder på mina fötter.

Foto: Tim Aro/TT

Molly Hammar fortsatte angående hur nära hon kommit att dö:

– Att flyga känns alltid som en nära döden-upplevelse för mig men det riktiga svaret är när jag krockade med min familj. Allt gick bra dock, tack för det!