Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Morgan Allings kris i äktenskapet: "Hållit skenet uppe för barnens skull"

29 maj, 2024, 17:30 
Anna-Maria Dahl och Morgan Alling
TT
Morgan Alling berättar öppet om krisen i äktenskapet.
Annons

Morgan Alling kommer från tuffa omständigheter, med en otrygg barndom präglad av missbruk och kriminalitet. Men i vuxen ålder fann han tryggheten i hustrun Anna-Maria.

Morgan Allings krasch efter sjukdomsbeskedet i familjenBrand logo
Morgan Allings krasch efter sjukdomsbeskedet i familjen

Morgan Alling om krisen i äktenskapet

Paret har varit tillsammans i tjugo år. De träffades första gången på en fest hemma hos skådespelaren Melinda Kinnaman. Sedan dess har de hållit ihop.

Morgan Alling
Ta hand om varandra!TT

– Jag tror att förklaringen är att vi älskar varandra djupt. Det är klart att vi har bråkat några gånger men faktum är att det hänt extremt sällan. Vi funkar så himla bra ihop. Under de senaste 15 åren har vi haft en ohyggligt intensiv tillvaro – med mitt kringflackande jobb, en dramatisk tvillingförlossning där Anna-Maria höll på att stryka med, och hela resan med husbygget. Jag tror att all skit som vi har gått igenom tillsammans har limmat ihop oss, säger Morgan i en intervju med Hemmets journal.

Annons

Men äktenskapet har genomgått en allvarlig kris. Den inträffade när Anna-Maria diagnosticerades med en hjärntumör. De fick vänta i fem veckor på provresultatet – en fruktansvärd tid för familjen.

Morgan Alling: "Väldigt låg och nedstämd"

Tack och lov var tumören godartad. Men anspänningen tog hårt på Morgan.

– Det var på alla sätt en glädjens dag. Men när lyckan över det här fantastiska beskedet hade lagt sig kraschade jag. Efter att ha hållit skenet uppe för barnens skull gick luften ur mig. Jag blev väldigt låg och nedstämd. Även om jag suttit i tv och sett glad ut har det varit tufft mentalt. Det är först nu som jag har börjat komma ut på andra sidan, säger han.

Morgan och Anna-Maria har fyra barn tillsammans: Wille, Love, Edvin och Alva. Med sin egen uppväxt ständigt i bakhuvudet har Morgan gjort allt för att barnen ska känna sig älskade.

– Vi curlar nog våra barn ganska rejält men jag vill att de ska få den barndom som jag själv aldrig fick. Jag tänker hela tiden på att jag inte hade någonting som barn. Det enda jag fick var örfilar. Fram tills jag var 8 år ägde jag inte ens kläderna på kroppen, säger Morgan.

Annons