Musikhjälpen skakas - programledaren plötsligt försvunnen

15 dec, 2021, 10:12 
AvIndra Nordemar

I går förmiddag försvann Oscar Zia, en av programledarna i Musikhjälpen, plötsligt ur sändning. Och han har ännu inte kommit tillbaka.

Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Strax före 14-tiden på tisdagsförmiddagen försvann programledaren Oscar Zia från Musikhjälpen, och sedan dess har han inte synts till.

16 timmar senare dök plötsligt P3-profilen Kodjo Akolor upp i buren stället. För Musikhjälpens lyssnare och tittare presenterades han då som Oscars vikarie.

– Kodjo Akolor du är inne i buren för att Oscar Zia, som vissa har noterat, han har varit lite hes, han behöver vila sina stämband, berättade programledarkollegan Brita Zackari i direktsändning och fortsatte:

– Jag hoppas att Oscar inte lyssnar nu så jag stressar honom, men jag tänker att han ska ju gigga senare i veckan… Vad är det vi gör i det här programmet, jo vi pratar, det är det vi gör nonstop, så han ska få vila stämbanden och så kommer du hoppa in lite grann.

Oscar Zia drabbad av plötslig sjukdom i Musikhjälpen

Oscar har blivit allt hesare under sändningens gång, och flera gånger har han försökt dölja små hostningar emellan samtalen.

Annons

Men när programledartrion, Oscar, Anis don Demina och Brita Zackari skulle lära sig några fysiska övningar mitt i allt stillasittande, klarade han inte mer och försvann ur sändning.

SVT:s drastiska åtgärd – det säkre före det osäkra

I sammanlagt 144 timmar ska trion vara instängda i buren, och som ovan nämnt ska de prata nonstop, så att vila stämbanden i en sådan situation blir ju A och O.

Och att det är ett smart drag håller Ellen Myrgård, kulturvetare, med om.

– Det märks att SVT tar det säkra före det osäkra här. Tidigare har programledarna för Musikhjälpen verkligen pressat sig till det yttersta men nu har kanalen tagit beslutet att låta Oscar Zia vila, för att orka hela veckan ut. Att ta in Kodjo Akolor som vikarie är också ett smart drag, eftersom han är en bekant radioröst som kan lugna lyssnarna/tittarna när en av programledarna plötsligt försvinner från rutan, säger hon.

Nu vilar Oscar bakom kulisserna, men när han är återställd återstår helt enkelt att se!

Foto: TT

Annons