Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nakenchock i TV4:s direktsändning – nu ser tittarna rött: ”Ursäkta!?”

05 apr, 2023, 10:30 

Händelsen i Efter Fem får kritik.

Annons

TV4:s aktualitetsprogram Efter fem har blivit ett populärt komplement till Nyhetsmorgon. Tillsammans bjuder Tilde de Paula Eby, Anna Brolin, Axel Pileby och Henrik Alsterdal in aktuella gäster och går igenom dagens nyhetshändelser.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Ibland händer det att nyheterna uppmärksammas lite extra mycket. Så blev fallet efter att skådespelerskan Elin Skarin gästat programmet och berättat om föreställningen Skådis i bur.

I tre dagar har hon suttit naken i en bur på Konstnärs scen i Stockholm. Hon har fått klara sig utan kläder eller mat, med endast campingtoalett, duschdraperi, toapapper och mikrofon till hands.

Elin Skarin
Elin Skarin har varit naken i en bur som en del av föreställningen Skådis i bur.

Elins nakenchock i Efter fem

Elin Skarin tyckte att föreställningen var både omtumlande och kul. Hon är nöjd med resultatet och tycker att gensvaret från publiken varit positiv, som även de deltagit på sitt håll.

Annons

– Det har varit väldigt mycket mer kollektivt än vad det låter som. Publiken har varit närvarande och kommit med förslag. Vi har skapat ett rum tillsammans som handlar om något annat än det kapitalistiska och det ytliga, säger Elin Skarin i Efter fem.

– Jag tycker det intressant att den här nakenheten plockas fram så mycket, att det väcker så mycket känslor hos folk. Men i själva verket har det mer varit en avsexualisering av kvinnokroppen, att jag är ett djur och en skådis och en människa.

Henrik Alsterdal, Elin Skarin och Anna Brolin
Elin Skarin intervjuas om föreställningen av programledarna Henrik Alsterdal och Anna Brolin.

Kritiken: ”Ursäkta”

Men alla verkade inte uppskatta Elins föreställning. I TV4:s kommentarsfält på Facebook är det många som är kritiska till inslaget.

”Ursäkta, men vad går detta ut på!!!!”, skriver en person.

”Och detta visar dom på TV?? Så löjligt”, skriver en annan.

”Ett flera minuter långt inslag, utan att programledarna frågar Varför?”, skriver en tredje.

Några är dock positiva till Elins konst.

”Grattis Elin, till ett väl utfört arbete. Du har väckt diskussioner, nyfikenhet, frågor och skapat irritation. Precis det som konsten och kulturen ska göra!”, skriver en person.

Foto: TV4

Annons