Nanne Grönvalls chockdrag i Allsång på Skansen – klädde av sig i direktsändning

Nanne Grönvall i Allsång på Skanse

Foto: TT

Många tappade hakan!

Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna
0:60

Efter reklamen: Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

(0:60)

Slå på ljud

Nanne Grönvall är en av landets främsta schlager-drottningar. Tillsammans med namn som Carola och Pernilla Wahlgren tillhör hon det gäng som format kulturen med sina succélåtar i Melodifestivalen.

Hon har dessutom en färgsprakande personlighet som hon mer än gärna delar med sig av, som den gången hon fullständigt chockade alla i Allsång på Skansen...

Hyllningen till Lill-Babs

Sedan starten 1979 har både stora och små namn stått på Sollidenscenen belägen på Djurgården i Stockholm och sjungit lungorna av sig många vackra sommarkvällar. En sådan långkörare ger ju också de mest omtyckta artisterna chansen att återvända igen, och vissa har nästan allsången som sitt vardagsrum!

En av kvällens gäster är Nanne Grönvall, och när hon var med senast stod hon för ett riktigt oväntad drag. Det var 2018 som hon uppträdde på scenen med en hyllning till den avlidne artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson.

Det oväntade numret inleddes med att programledaren Sanna Nielsen brast ut i en Lill-Babs sång, och hon ackompanjerades av massvis av folkkära artister som ville visa sin uppskattning till stjärnan. Resultatet blev ett vackert och minnesvärt medley!

Nanne Grönvall på Allsång på Skansen 2005

Nanne är en riktig veteran på Allsångs-scenen. Här är hon 2005!

CARL-JOHAN SÖDER CJS


Gjorde det oväntade

När det var dags för Nannes del i medley:t slog hon på den stora trumman, och händelsen blev omtalad. Hon sjöng Lill-Babs låt Itsy Bitsy, och dök upp på scenen i enbart ett badlakan.

"Det var en itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini. En prickig baddräkt där midjan är bar" Går ju låten, och det var nästan precis vad Nanne gjorde.

Hon tappade handduken och stod på Sollidenscenen i bara bikini!

– Jag ville få fram humor också. Lill-Babs är ju väldigt mycket humor och skratt och glädje, men hon står även för allas lika värde och att du duger som du är, oavsett ålder eller utseende. Det finns någon känsla av att äldre kvinnor inte ska visa sig. Så det var dags nu. Det här var rätt tillfälle att göra ett statement. Det här var Lill-Babs: Att vi alla duger som vi är, sa hon då enligt Nöjeslivet.

Nanne Grönvall på Allsång på Skansen 2018

Här anade man kanske att Nanne hade något i görningen...

Karin Törnblom/TT
Nanne Grönvall på Allsång på Skansen 2018 under en hyllning till Lill-Babs

Hon ser lika chockad ut själv!

Karin Törnblom/TT

Foto: TT