Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nära vännens hjärtskärande saknad – berättar om särskilda minnet med Patrick Grimlund

16 aug, 2023, 05:00 
Minna Sarpaneva
Magnus Hedberg och Patrick Grimlund
Foto: TT

Saknaden efter vännen är stor, men Magnus Hedberg har många fina minnen med Patrick Grimlund.

Annons
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

I januari i år omkom tv-profilen Patrick Grimlund i en tragisk bilolycka.

I flera års tid medverkade Grimlund i Lyxfällan där han, tillsammans med parhästen Magnus Hedberg, hjälpte skuldsatta personer att ordna med sin privatekonomi.

Nu öppnar Magnus Hedberg upp sig om saknaden och de fina minnena – i synnerhet ett minne som ligger tv-profilen särskilt varmt om hjärtat.

Magnus Hedbergs nära vänskap med Patrick Grimlund

I över sju års tid var Magnus Hedberg och Patrick Grimlund kollegor, och under tiden hann de forma en nära vänskap med varandra. Det berättar Hedberg i P4 Extra.

Annons

– Vi har spenderat så sjukt mycket tid ihop på flyplatser, på hotell, i bilar, på inspelning förstås under så pass många år så vi blev väldigt tajta, säger Hedberg.

Han berättar också att Grimlunds bortgång var omtumlande, och att det hela kändes overkligt.

Patrick Grimlund och Magnus Hedberg
Patrick Grimlund och Magnus Hedberg hann bli nära vänner under sin tid som kollegor.

Speciella minnet med Patrick Grimlund

I P4 Extra berättar Magnus Hedberg även att minnena med vännen och tidigare kollegan är många, men han har ett som sticker ut lite extra.

2014 spelade Hedberg och Patrick Grimlund in låten, och tillhörande musikvideo, "Akta dig (för Lyxfällan)" för att göra reklam för programmet. En upplevelse som Hedberg beskriver som "väldigt, väldigt rolig".

Annons

I musikvideon är kollegorna klädda i lyxiga pälskappor, bär tunga guldkedjor runt halsen och kör runt i lyxbilar samtidigt som de rappar. Videon är onekligen skapad med glimten i ögat, och det är inte svårt att förstå att Hedberg och Grimlund hade kul under inspelningen.

– Det var väldigt kul att få busa på arbetstid med enormt många resurser, jag tror vi var 40-50 personer när vi spelade in den där musikvideon, berättar Magnus Hedberg.

Se musikvideon ovan.

Annons