Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nike Nylanders beteende i SVT:s direktsändning – ändrar stämningen i studion direkt

20 feb, 2024, 19:00 
Nike Nylander fick stora problem under Aktuellts direktsändning.
Annons

Påläst, kunnig och med ett exceptionellt lugn intervjuar Nike Nylander makthavare och förmedlar nyheter i SVT utan att darra på handen. Man skulle kunna säga att hon är proffset själv – något som gett henne en slags stjärnstatus på kanalen.

5 svenska kändisar som har varit ett par!Brand logo
5 svenska kändisar som har varit ett par!

Vetgirigt kastar hon sig ut, benar ut ämnen och håller sig ständigt uppdaterad både inför och under direktsändning. Nerven är ständigt påtaglig och improvisationsförmågan hela tiden närvarande.

Som mångårig nyhetsankare på Aktuellt och programledare för Agenda, kan man konstatera att Nike Nylander byggt upp en gedigen kunskapsbank som är få förunnat – och det tillhör inte vanligheterna att det går fel.

Annons

SVT-profilen kan inte hålla tillbaka hostan

Dessvärre blev det lite olyckligt under måndagens direktsändning av Aktuellt. När Nike Nylander skulle intervjua rymdastronauten Marcus Wandt började hon plötsligt hosta och hade svårt att kontrollera attackerna.

I sändning kunde man höra hur rösten gav vika, hur hon hade svårt att formulera frågorna och till slut behövde hon sträcka sig efter ett glas med vatten för att kunna skölja ned den bubblande hostan.

När intervjun var avklarad och det var dags att gå vidare i sändning, tog programledaren Karin Fagerlund vid för att förklara vad som väntade för tittarna och då passade Nike på att hosta ut.

Annons
Nike Nylander
Nike Nylander drabbades av en hostattack mitt under Aktuellts direktsändning.SVT

Nike fick be om ursäkt

När det nya inslaget kunde man dock fortfarande höra Nike Nylander. Med försiktig stämma sa hon ”ursäkta” till Marcus Wandt för att det blev lite tokigt under intervjun.

Men som det proffs hon är repade hon sig och kunde sedan fortsätta vägleda tittarna genom direktsändningen.

Det var som att hostan aldrig existerat.

Karin Fagerlund
Karin Fagerlund såg på när kollegan Nike fick en hostattack i direktsändning.SVT

Foto: SVT

Annons