Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Niklas Strömstedt om sorgen – han och Jenny Strömstedt går olika vägar

30 apr, 2024, 16:30 
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt
Niklas Strömstedt har tvingats inse att han och hustrun Jenny kommer att gå olika vägar.
Annons

Jenny och Niklas Strömstedt har varit ett av Medie-Sveriges mest omskrivna par. De gifte sig för tretton år sedan och bor i en gemensam lägenhet på Södermalm.

Niklas Strömstedts okända bråk med JennyBrand logo
Niklas Strömstedts okända bråk med Jenny

Niklas och Jenny Strömstedt går olika vägar

De lever på många sätt ett drömliv. Det berättar Niklas om i en intervju med Hemmets journal.

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt
Vilket stiligt par!TT

– Jenny och jag säger det båda två, att allt är så jävla bra – är det nu vi ska gå runt och vänta på katastrofen? Alla barnen mår bra, vi mår bra, vi jobbar med det vi tycker om, och vi umgås med härliga människor. Det är ju inte alltid i livet det flyter på, eller hur? säger Niklas i intervjun.

Annons

Men en sak plågar Niklas. Niklas är nämligen fjorton år äldre än Jenny. Han har hunnit fylla 65 medan Jenny är 51. De kommer att leva olika liv och ta lite olika vägar framöver. Det är en sorg för alla par med stor åldersskillnad.

– Min åldersnoja kan vi nog inte lasta Jenny för. Jag är så barnslig, så jag tycker att Jenny och jag är ganska lika i ålder. Men det är ett faktum att jag kommer att bli skitgammal betydligt tidigare än hon. Då får väl hon ta hand om mig… I bästa fall blir vi dementa samtidigt, hamnar på samma äldreboende och blir nyförälskade varje morgon, säger Niklas.

Niklas om Jenny: "Behöver inte leva i symbios"

Men Niklas väljer att leva i nuet. Han och Jenny har ett äktenskap som många bara drömmer om.

– Jag och Jenny har varit tillsammans i 16 år nu. Om jag går hemifrån och träffar Jenny en timme senare på gymmet så blir jag glad av att se henne. Det är rätt häftigt. Jag tror också att det är viktigt att man är varandras intresse, jag vill veta var i livet Jenny befinner sig. Vad hon ser fram emot, vad hon är rädd för, vad hon tycker är roligt, vad hon oroar sig över. Man behöver inte leva i symbios, men man ska undvika att leva parallella liv, och man får aldrig sluta samtala, säger Niklas.

Annons