Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Niklas Strömstedts ilska mot bilderna i TV4 – efter sändningen med Jenny

12 sep, 2022, 16:05 
https://image.svenskdam.se/image-8677472?imageId=8677472&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=67.31&x=0&y=10.58
Indra Nordemar

Jenny Strömstedt ledde valvakan, nu är Niklas djupt besviken.

Annons
Jenny Strömstedt om svartsjukan mot Niklas – ärliga orden i tvBrand logo
Jenny Strömstedt om svartsjukan mot Niklas – ärliga orden i tv

På söndagen var det dags. Årets valvaka gick av stapeln medan svenska folket la sina röster på vilka som ska styra vårt land. Och det blev minst sagt en dramatisk kväll som övergick till natt, och valet är ännu en riktig rysare.

TV4 var en av de kanaler som sände sin bevakning, och i år leddes programmet av inga mindre än eminenta Tilde de Paula och Jenny Strömstedt. I hela sju och en halvtimme höll de folket uppdaterade varvat med bilder från partiernas egna valvakor.

Nu får bilderna många att reagera stark, däribland Niklas Strömstedt.

Dramatiska natt under valvakan 2022

Det var förmodligen miljontals som följde söndagens valvaka i SVT och TV4 med spänning, och med all rätt, det visade ju sig bli en riktig nagelbitare.

Annons

I början av kvällen var rösträkningen till regeringssidans fördel. Då visades bilder från Vänsterpartiets, Socialdemokraternas, Miljöpartiets och Centerpartiets egna valvakor runt om i landet. Och det firades stort.

Samtidigt var det inte lika muntert hos Liberalerna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna – tills dess att vändningen kom. Plötsligt gick högersidan om och tog ledning, vilket vände upp och ner på stämningen.

Men bilderna från deras firande upprör.

Niklas Strömstedt ilska efter bilderna i TV4

Efter söndagen bravader är det många som delat med sig av sina åsikter på sociala medier. En av dem är Jonas Gardell. På Instagram delar han en bild från politikerförfattaren Niklas Altermark som skriver:

"Den definierande bilden av valvakan är – och kommer kanske för alltid att bli – de unga glada liberalpartisterna som dansar med sina prideflaggor, redo att regera med SD"

Själv skriver Gardell: "Det är så konstigt att det inte går att förstå."

Annons

Och han från medhåll från flera som tycker att det är obegripligt, då SD bland annat uttalat att de vill införa restriktioner mot just pride.

"Gå hem världen - du är full!", kommenterar Niklas Strömstedt.

Även Sissela Kyle kommenterar:

"Som inklippta från ett parallelt universum", skriver skådisen.

Foto: TT, TV4

Annons