Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Niklas Strömstedts och Efva Attlings
söner – så ser de ut i dag

20 jul, 2022, 07:00 
Lars Johansson
Niklas Strömstedt och Efva Attling var under ett decennium Sveriges hetaste kändispar.
Tillsammans fick de Simon och Adam – men vad gör sönerna i dag egentligen?
Det går väl utan omsvep att säga att äpplena inte landade allt för långt från träden.
Annons
Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapetBrand logo
Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapet

Ni kan historien vid det här laget.

Mellan 1985 och 1995 var artistlegendaren Niklas Strömstedt, 63, och mycket framgångsrika designern Efva Attling, 70, ett av landets absolut mest kända par.

När sångerskan och låtskrivaren Eva Dahlgren, 62, sedan dök upp var parets gemensamma saga all.

– Jag gick ut och satte mig i bilen och bara körde. Alldeles tom, alldeles full. Livrädd för framtiden så klart, sa Niklas Strömstedt ifjol i sitt sommarprat.

I ”Nemo möter en vän” har Efva Attling berättat om den uppståndelse hennes och Eva Dahlgrens kärlek väckte:

– Man kan ju förstå det när man fått distansen till det att det var ju väldigt exceptionellt att två kända personer, två tjejer gifter sig. Men jag tror att det har hjälpt till väldigt mycket för dem som har bott i kanske en mindre stad och varit homosexuell.

Efva Atlling och sonen Simon Strömstedt
Mamma Efva Attling med minstingen Simon Strömstedt på Musikförläggarnas pris 2016.

Niklas Strömstedt blev lämnade av Efva Attling för Eva Dahlgren

– Sen så tycker jag att det verkligen har förändrats. Det är ju ingen big deal i dag. Det har blivit mycket mycket bättre även fast det inte är bra hela vägen.

Annons

Tillsammans hann Niklas Strömstedt, i dag gift med TV4-programledaren Jenny Strömstedt, 49, och Efva Attling att få två söner. Simon, 30, och Adam Strömstedt, 34.

Båda bröderna har slagit in på samma banor som sina kända föräldrar. Det är med andra ord kreativitet som gäller.

Minstingen Simon arbetar med musik och är låtskrivare. Bland annat har han komponerat åt Måns Zelmerlöw och är hjärnan bakom "Fire in the rain" som artisten framförde som pausunderhållning då Eurovision song contest hölls i Sverige 2016.

Det gör Niklas Strömstedts och Efva Attlings söner i dag

Simon har även arbetat tillsammans med världs-dj:n Otto Knows. De skrev och producerade bland annat "Next to me" ihop, den blev en stor hit 2015.

Men det stannar inte där för den kreative unge mannen. Han har också ärvt mammas designintresse. I flashiga Residence Magazine har Simon visat upp sin Södermalmslägenhet och berättade då också att inredning blivit en av hans största passioner.

Annons

Storebror Adam har valt Australien, där han bor med sin kärlek Alice. I början av juni blev 34-årige Adam även pappa för första gången då sonen Franklin föddes.

"Välkommen Franklin vi har väntat på dig. Grattis Alice&Adam och till oss med. Vi älskar dig så mycket redan", skrev bonusfarmorn Jenny Strömstedt Instagram strax efter.

Efva Attling och Niklas Strömstedts äldsta son Adam Strömstedt
Adam Strömstedt har nyligen blivit pappa för första gången.

Även här flödar lusten att uttrycka sig. Adam arbetar som grafisk formgivare. På Instagram händer det att han även delar med sig av filmer och musik han gjort.

Och visst längtar pappa Niklas efter sin stora kille, där borta på andra sidan jorden.

– Det är en sorg ibland. Det viktigaste är att han är lycklig och har det bra där, och det är han och det har han. Men det är tråkigt, för det ständigt pågående samtalet funkar inte lika bra på Facetime och så där, har "Sista morgonen"-sångaren sagt i P4 Extra.

Annons