Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Niklas Strömstedts tvärvändning – hände när Jenny var utomlands

14 sep, 2022, 09:30 
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

När Jenny drog till USA förändrades allt för Niklas.

Annons
Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapetBrand logo
Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapet

Niklas Strömstedt är artisten som försett det svenska folket med storslagna hits som ”När vi gräver guld i USA”, ”Oslagbara” och ”Sista morgonen”.

Han är också känd en berömd tv-personlighet och publiken har de senaste åren kunnat stifta bekantskap med honom i programmet Strömstedts, där han syns tillsammans med frun Jenny Strömstedt.

Paret gifte sig 2011 och har sedan dess levt lyckliga med sina barn och bonusbarn. De har även älskvärda katten Kerstin Strömstedt tillsammans och de senaste åren har husdjuret gjort succé på sociala medier med sina inlägg.

Niklas insikt med katten Kerstin

I dagarna släppte Kerstin Strömstedt, Niklas Strömstedt och Lars Lerin boken ”Vid regnbågens slut finns en katt”. Boken handlar om katten Kerstin betraktelser och briljanta katthjärna.

Annons

Kerstins sociala medier-karriär började redan för åtta år sedan, när Niklas ena dotter och en av Jennys döttrar startade ett konto för Kerstin. När coronpandemin lamslog världen togs kontot över av den berömda artisten.

– När det blev pandemi parkerade jag mig på landet. Jag skulle göra en knäoperation och ville inte bli sjuk. Då tog jag med mig katterna och kom på att Kerstin hade ett konto. Jag började göra ett inlägg varje dag om naturen, mat och sånt, säger Niklas Strömstedt i Halv tre med Lotta Bromé.

Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt
Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt.

Niklas vändning – efter Jennys resa till USA

Att Niklas Strömstedt skulle bli en sann kattälskare var långt ifrån självklart. När han träffade Jenny Strömstedt 2008 fanns det inte på kartan att han skulle uppskatta en katts sällskap.

Annons

Men när Jenny Strömstedt åkte utomlands blev han tvungen att ta hand om hennes katt. Där och då föddes fascinationen och kärleken till det lurviga djuret.

– Jag var verkligen ingen kattmänniska från början, men så träffade jag min fru som hade en katt. Jag fick ta hand om den när hon skulle åka till USA och jag var väldigt skeptisk till en början. Vi gick runt i min lägenhet och tittade på varann. Glodde lite sådär. Mot slutet av den där tiden satt vi tillsammans i soffan och tittade på tv. Vi blev goda vänner.

Foto: TT

Annons