Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nils van der Poels hemliga kärleksliv – därför får ingen veta

16 feb, 2022, 06:00 
https://image.svenskdam.se/image-8242143?imageId=8242143&width=1320&height=1320&cropw=49.3&croph=36.55&x=23.24&y=14.1
Jacob Johannesson
Nils van der Poel.

Nils van der Poel gjorde stor succé under OS och har snabbt blivit en av Sveriges mest folkära idrottare, men fortsatt råder det stora oklarheter kring skidskostjärnans kärleksliv.

Annons
Prins Daniels väg från Ockelbo till kungahusetBrand logo
Prins Daniels väg från Ockelbo till kungahuset

Den svenska skridskostjärnan Nils van der Poel, 25, var storfavorit inför distanserna 5000 och 10 000 meter under de olympiska spelen i Peking. Trollhättansonen besvarade favoritskapet och bärgade två OS-guld och kom hem till Sverige som en stor hjälte.

– Det är väldigt kul, härligt att se massa glada människor som uppskattat det jag gjort, sa Nils van der Poel till Expressen när han hyllades på Norrmalmstorg efter sina framgångar under OS i Peking.

Men resan till succén har varit lång, och smärtsam. Under 2021 blev Nils van der Poel ett namn i Sverige då han vann två VM-guld i nederländska Heerenveen. Då belönades han med Victoriastependiet som han fick ta emot av kronprinsessan på Öland under sommaren.

Men bara dagar efter sin stora VM-framgångar gick hans mamma Agneta bort i cancer.

Nils van der Poels hemliga kärleksliv

Skidskostjärnan berättade om den stora sorgen under sitt sommarprat i Sveriges radio.

Annons

– Jag kommer aldrig bli densamma igen. Jag måste ha något annat nu. Min mamma gav mig allt jag behövde för att kunna ta hand om mig själv. Men hon gav mig inte allt jag ville ha. Jag hade önskat mig 24 år till med henne, säger Nils van der Poel.

Trots att Nils van der Poel snabbt blivit en av Sveriges mest folkkära idrottare lever skridskostjärnan ett relativt hemlighetsfullt liv. Det finns ännu inga rapporter om 25-åringens kärleksliv och om någon flickvän finns med i bilden, trots att svenskarna är väldigt nyfikna och googlar för fullt på detta ämne.

Men vad Nils van der Poel inte är hemlighetsfull kring är sin träning. Efter sina OS-guld släppte medaljören sitt träningsdokument som totalt har laddats ner hela 130 000 gånger.

Annons