Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Noomi Rapace blir Hollywoodstjärna

14 sep, 2010, 13:22 
Agneta Nisbeth
Annons

Noomi Rapace med maken Ola.
Noomi Rapace med maken Ola.
ste_noomi-rapace-2

Efter sin roll som som Lisbeth Salander i Millennium-trilogin har svenska skådespelerskan Noomi Rapace snabbt blivit till en av Hollywoods mest eftertraktade stjärnor.

Noomi Rapace, 29, har precis fått en roll i den nya filmen Sherlock Holmes 2 som ska ha premiär lagom till jul. Där spelar hon mot storstjärnor som Robert Downey Jr och Jude Law. Men det finns fler jobb på gång i Hollywood, bland annat ska hon spela med i filmen Clean Out och i den nya filmatiseringen av sagan Hans och Greta.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Filmtidningar

Annons

För den svenska filmstjärnan hyllas nu stort av flera filmtidningar och läser man kommentarerna på flera amerikanska nöjessajter så verkar även det amerikanska folket tagit Noomi till sitt hjärta. Flera av dem tyckte att hon skulle upprepat sin roll i den nya amerikanska varianten av The girl with the dragon tatoo istället för Rooney Mara.

Hyllades i Venedig

Noomi hyllades också rejält på filmfestivalen i Venedig där hon deltog tillsammans med maken Ola Rapace. De bägge spelade nämligen med den nya filmen Svinalängorna som regisserats av Pernilla August. Nu väntas paret flytta över till USA för en tid, men som Noomi tidigare sagt i en intervju vill hon att maken Ola också kan följa med:

– Vi får se. Om Ola vill jobba utanför Sverige, så kan han säkert göra det också, säger hon till Expressen.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons