Noomi Rapace blir Hollywoodstjärna

Noomi Rapace med maken Ola.

Noomi Rapace med maken Ola.

ste_noomi-rapace-2

Efter sin roll som som Lisbeth Salander i Millennium-trilogin har svenska skådespelerskan Noomi Rapace snabbt blivit till en av Hollywoods mest eftertraktade stjärnor.

Noomi Rapace, 29, har precis fått en roll i den nya filmen Sherlock Holmes 2 som ska ha premiär lagom till jul. Där spelar hon mot storstjärnor som Robert Downey Jr och Jude Law. Men det finns fler jobb på gång i Hollywood, bland annat ska hon spela med i filmen Clean Out och i den nya filmatiseringen av sagan Hans och Greta.

Filmtidningar

För den svenska filmstjärnan hyllas nu stort av flera filmtidningar och läser man kommentarerna på flera amerikanska nöjessajter så verkar även det amerikanska folket tagit Noomi till sitt hjärta. Flera av dem tyckte att hon skulle upprepat sin roll i den nya amerikanska varianten av The girl with the dragon tatoo istället för Rooney Mara.

Hyllades i Venedig

Noomi hyllades också rejält på filmfestivalen i Venedig där hon deltog tillsammans med maken Ola Rapace. De bägge spelade nämligen med den nya filmen Svinalängorna som regisserats av Pernilla August. Nu väntas paret flytta över till USA för en tid, men som Noomi tidigare sagt i en intervju vill hon att maken Ola också kan följa med:

– Vi får se. Om Ola vill jobba utanför Sverige, så kan han säkert göra det också, säger hon till Expressen.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Noomi gör succé på filmfestivalen i Venedig››

Bildspel från Guldbaggegalan – Grattis Noomi Rapace!››