Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Noomi Rapace fick skälvan av Hollywood

31 maj, 2012, 08:07 
Agneta Nisbeth
Annons

Noomi Rapace har ställt upp i en ny intervju med New York Times Magazine. Och hon säger sig vara rädd för kändisskapet.

Annons

Filmindustrins epicenter Hollywood gav Noomi Rapace stora skälvan till en början. Det berättar den vanligtvis medieskygga skådespelerskan i en ny intervju med New York Magazine.

– Jag trodde att Los Angeles mest handlade om kändisar, röda mattor, glänsande läppar och stora bröst.

Varnad

Trots skepticism åkte Noomi Rapace ändå till Hollywood efter succén med Millennium-filmerna. Där landade rollen i Ridley Scotts “Prometheus” som har svensk biopremiär den 1 juni.

Bland motspelarna finns Charlize Theron och Michael Fassbender och Noomi Rapace, som värnar om sitt privatliv, har blivit varnad av sin agent och manager att rollen kan ge henne riktig stjärnstatus.

Annons

Kommer bli stort

– Dom säger att det kommer att bli stort, att folk kommer att känna igen mig och att paparazzofotografer kommer att följa efter mig, säger hon.

Men det är framför allt bio- och teaterpubliken reaktioner som oroar svenskan.

Stå i vägen

– Vad jag verkligen är rädd för är att publiken inte kommer att kunna glömma att jag är jag, att kändisskapet kommer att stå i vägen för mitt skådespeleri. Jag vill kunna fortsätta förändra mig själv till olika rollfigurer och olika personligheter, säger hon till New York Times.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures och faksimil New York Times

Läs även:

Annons