Nu avslöjas dolda tragedin bakom Elins nya bild

Det är 26 års ålderskillnad mellan Paolo Roberto och hans flickvän Elin Härkönen.

Elin Härkönen är flickvän till Paolo Roberto. Hon la nyligen upp en bild – och nu avslöjas tragedin bakom.
Har du koll på snackisarna från Victoriadagen?
Slå på ljud

Elin Härkönen har plötsligt sett sitt liv bli skakat i grunden. Hennes partner Paolo Roberto är numera en av Sveriges mest utskällda män efter att ha blivit gripen i en polisrazzia mot en bordell i Stockholm.

Men Elin vägrar låta sig knäckas. Som hon själv skrev på Instagram:

“Jag har varit på botten förr, jag vet hur man kämpar sig upp”.

Elin Härkönen är flickvän till Paolo Roberto

Elin Härkönen står inför ännu en motgång i livet.

Elin Härkönen står inför ännu en motgång i livet.

Som stark kvinna var det säkert en självklarhet för Elin att delta i den senaste Instagram-trenden: att som kvinna lägga upp en svartvit bild på sig själv och sedan utmana en kompis att göra samma sak.

Bilderna ska fylla ett feministiskt syfte, men faktum är att bakgrunden är mer komplex än så. Startskotten för kampanjen är en nästintill obeskrivlig tragedi. Pinar Gültekin, en 27-årig student från Turkiet, hittades mördad i en oljetunna i området Menteşe. Senare framgick det att Pinar blivit bragt om livet av sin ex-pojkvän, en man vid namn Cemal Metin Avci.

Pinars fruktansvärda öde har fungerat som ännu en påminnelse om kvinnors utsatthet runtom i världen.

– Jag vill skicka ett budskap till hela Turkiet nu: nu räcker det. Ska varenda ung kvinnlig student i landet behöva en livvakt? sa Pinars förkrossade pappa Sidik på sin dotters begravning.

Förklaringen bakom

Kort därpå inleddes kampanjen på de sociala medierna. Men kontot American University Turkish Cultural Club har gjort sitt för att påminna alla användare om syftet bakom.

– Jag ser att många av mina icke-turkiska vänner delar svartvita bilder på sig själva som en “utmaning”, utan att veta bakgrunden, skrivit kontot.