Nu bekräftar de sin romans - exministern och SVT-profilen

nyamko-sabuni-lennart-persson-ste

Det har tisslats och tasslats ett bra tag, men nu är det bekräftat – visst kilar ex-ministern Nyamko Sabuni, 45, och tidigare SVT-journalisten Lennart Persson, 60, stadigt.

– Det stämmer att vi är ett par sen lite mer än ett år tillbaka, säger Lennart Persson, som numera är frilansjournalist till Expressen.

Paret träffades första gången i en “Aktuellt”- studio en höstdag 2010. Hon var där för att debattera jämställdhet med socialdemokraternas Claes Borgström och Lennart Persson var programledare. Nyamko var då fortfarande gift med Allan Bergquist, som hon har tvillingsönerna Patrik och Christian, 13, med, men hon och Lennart blev vänner.

nyamko-s-allan-ste

Här ser vi Nyamko med sin före detta, Allan Bergquist.

Efter hennes och Allans skilsmässa utvecklades vänskapen med Lennart till kärlek.

– Nyamko föll helt enkelt för Lennarts begåvning. Hon pratar ofta om vilken smart person han är, säger en uppgiftslämnare till Expressen.

nyamko-ste

Paret bor ännu inte tillsammans. Lennart är skriven i Skillingafors i Värmland där han är uppvuxen, men har enligt tidningen en övernattningslägenhet i Stockholm. Nyamko bor efter skilsmässan i stadsdelen Sibirien i Stockholm med barnen.

Av Anna von Koch

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: