Ny tragedi i familjen Nilsson – efter plötsliga beskedet

josefin nilsson

Aftonbladet/TT
Fyra år efter sångerskan Josefin Nilssons död drabbas familjen återigen av tragedi.

Under onsdagen nåddes vi av nyheten att gotländska textförfattaren och revyartisten Allan Nilsson har gått bort vid 87 års ålder, det rapporterar Sveriges radio P4 Gotland som även varit i kontakt med Allans familj. Han dog under tisdagskvällen i sviterna av covid-19.

Förutom upphovsman till den välkända Närrevyn var han även pappa till systrarna Marie Nilsson Lind, 59, och Josefin Nilsson, som gick bort 2016 vid 46 års ålder.

Allan Nilsson var från byn När på Gotland och var en av öns största kulturpersonligheter, Han gjorde bland annat succé med visan ”Summarn kummar”. I nästan 20 års tid satte han upp revyer varannan sommar men slutade med det i början av 80-talet.

Dottern Josefin Nilssons uppmärksammade bortgång

Dottern Josefin Nilsson var en av våra mest folkkära underhållare – och en multibegåvning av Guds nåde. Hon slog igenom för den breda massan som sångare i popgruppen Ainbusk, vilket hon följde upp med att spela huvudrollen i succéfilmen “Adam och Eva”.

När Josefin avled vid 46 års ålder utbröt något som kan klassas som landssorg. Och hennes tragiska öde blev återigen en riksangelägenhet i och med SVT-dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är”.

josefin nilsson marie nilsson

Josefin Nilsson och Marie Nilsson Lind fotograferade tillsammans 2002. Foto: Jan Danielsson/Aftonbladet/TT

TT

Senare skrev även Josefins syster Marie Nilsson Lind skrivit en bok om stjärnans liv och bortgång. I den berättar Marie exakt hur Josefin dog.

”Josa överdoserade morfin, det är en mycket vanlig dödsorsak. Man blir sövd av morfin och hjärtat slutar slå”, skriver Marie Nilsson Lind i boken enligt Expressen.